Ernæringsdata for Oksetykbryst

Energiindholdet i 100 gram Oksetykbryst er 324 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1354 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 29,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 15,9 gram
  • Fedt: 29,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetykbryst er der 29,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksetykbryst. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetykbryst er 15,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetykbryst
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1354 KJ
Energi i kilokalorie 324 kcal
Fedt i alt 29,3 g
→ Mættede fedtsyrer 12,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 14 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,2 g
Kolesterol 71 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 53,8 g (ml)

Vitaminer i Oksetykbryst

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, tykbryst, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetykbryst
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 36 RE
D-vitamin 0,9 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,884 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,884 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetykbryst
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,033 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,155 mg
B3-vitamin 4,9 NE
→ Niacin 7,9 mg
→ Tryptofans bidrag 3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,49 mg
B6-vitamin 0,38 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 4 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksetykbryst

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetykbryst
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,6 mg
Jod (I) 1,2 µg
Kalium (K) 254 mg
Kobber (Cu) 0,05 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 65 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 3,9 mg

Sukkerarter i Oksetykbryst

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksetykbryst er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetykbryst
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Oksetykbryst

Oksetykbryst har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Oksetykbryst giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetykbryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksetykbryst hedder på engelsk Beef, brisket, middle part, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tykbryst, råt.