Ernæringsdata for Oksetunge
Energiindholdet i 100 gram Oksetunge er 177 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 741 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,2 g protein, 12,4 g fedt og 0,4 g kulhydrat.
- Protein: 16,2 gram
- Fedt: 12,4 gram
- Kulhydrat: 0,4 gram
Af de 0,4 g kulhydrat er 0,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Oksetunge er der 12,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetunge. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Oksetunge er 16,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 741 KJ |
Energi i kilokalorie | 177 kcal |
Fedt i alt | 12,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 5,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,6 g |
Kolesterol | 87 mg |
Kulhydrat i alt | 0,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,4 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 70,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Oksetunge
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Tunge, okse, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,083 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,335 mg |
B3-vitamin | 4,24 NE |
→ Niacin | 6,74 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 2 mg |
B6-vitamin | 0,125 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2 µg |
B9-vitamin, Folat | 19 µg |
B12-vitamin | 4,9 µg |
C-vitamin | 2,7 mg |
Mineraler i Oksetunge
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 160 mg |
Jern (Fe) | 2,5 mg |
Jod (I) | 2,3 µg |
Kalium (K) | 290 mg |
Kobber (Cu) | 0,13 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 18 mg |
Mangan (Mn) | 0,029 mg |
Natrium (Na) | 80 mg |
Nikkel (Ni) | 0,5 µg |
Selen (Se) | 2 µg |
Zink (Zn) | 3,4 mg |
Sukkerarter i Oksetunge
Det samlede indhold af sukkerarter i Oksetunge er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Oksetunge
Oksetunge har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Oksetunge skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Oksetunge er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Oksetunge hedder på engelsk Tongue, ox, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tunge, okse, rå.