Ernæringsdata for Oksetunge

Energiindholdet i 100 gram Oksetunge er 177 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 741 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,2 g protein, 12,4 g fedt og 0,4 g kulhydrat.

  • Protein: 16,2 gram
  • Fedt: 12,4 gram
  • Kulhydrat: 0,4 gram

Af de 0,4 g kulhydrat er 0,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetunge er der 12,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetunge. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetunge er 16,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetunge
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)741 KJ
Energi i kilokalorie177 kcal
Fedt i alt12,4 g
→ Mættede fedtsyrer5,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer5,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol87 mg
Kulhydrat i alt0,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,4 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand70,2 g (ml)

Vitaminer i Oksetunge

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Tunge, okse, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetunge
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetunge
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,083 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,335 mg
B3-vitamin4,24 NE
→ Niacin6,74 mg
→ Tryptofans bidrag2,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre2 mg
B6-vitamin0,125 mg
B8-vitamin, Biotin2 µg
B9-vitamin, Folat19 µg
B12-vitamin4,9 µg
C-vitamin2,7 mg

Mineraler i Oksetunge

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetunge
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7 mg
Fosfor (P), Phosphor160 mg
Jern (Fe)2,5 mg
Jod (I)2,3 µg
Kalium (K)290 mg
Kobber (Cu)0,13 mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)18 mg
Mangan (Mn)0,029 mg
Natrium (Na)80 mg
Nikkel (Ni)0,5 µg
Selen (Se)2 µg
Zink (Zn)3,4 mg

Sukkerarter i Oksetunge

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksetunge er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetunge
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Oksetunge

Oksetunge har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Oksetunge skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetunge er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksetunge hedder på engelsk Tongue, ox, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tunge, okse, rå.