Ernæringsdata for Oksemørbrad

Energiindholdet i 100 gram Oksemørbrad er 142 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 594 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 6,4 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 6,4 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksemørbrad er der 6,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Oksemørbrad. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksemørbrad er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksemørbrad
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)594 KJ
Energi i kilokalorie142 kcal
Fedt i alt6,4 g
→ Mættede fedtsyrer2,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol58 mg
Kulhydrat i alt1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand72,7 g (ml)

Vitaminer i Oksemørbrad

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, mørbrad, afpudset, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksemørbrad
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,195 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,195 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksemørbrad
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,077 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,22 mg
B3-vitamin6 NE
→ Niacin9,67 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,9 mg
B6-vitamin0,33 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat12,3 µg
B12-vitamin2,38 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksemørbrad

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksemørbrad
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk4,51 mg
Fosfor (P), Phosphor210 mg
Jern (Fe)2,47 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)340 mg
Kobber (Cu)0,09 mg
Krom (Cr), Chrom23,2 µg
Magnesium (Mg)22,9 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)60 mg
Nikkel (Ni)1,4 µg
Selen (Se)9,1 µg
Zink (Zn)2,97 mg

Sukkerarter i Oksemørbrad

Det totale indhold af sukkerarter i Oksemørbrad er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksemørbrad
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksemørbrad

Oksemørbrad har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Oksemørbrad giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Oksemørbrad er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksemørbrad hedder på engelsk Beef, fillet, defatted, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, mørbrad, afpudset, rå.