Ernæringsdata for Oksemørbrad
Energiindholdet i 100 gram Oksemørbrad er 142 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 594 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 6,4 g fedt og 1 g kulhydrat.
- Protein: 20 gram
- Fedt: 6,4 gram
- Kulhydrat: 1 gram
Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Oksemørbrad er der 6,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Oksemørbrad. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Oksemørbrad er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 594 KJ |
Energi i kilokalorie | 142 kcal |
Fedt i alt | 6,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,7 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,6 g |
Kolesterol | 58 mg |
Kulhydrat i alt | 1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 72,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Oksemørbrad
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, mørbrad, afpudset, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,4 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,195 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,195 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,077 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,22 mg |
B3-vitamin | 6 NE |
→ Niacin | 9,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,9 mg |
B6-vitamin | 0,33 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 12,3 µg |
B12-vitamin | 2,38 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Oksemørbrad
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4,51 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 210 mg |
Jern (Fe) | 2,47 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 340 mg |
Kobber (Cu) | 0,09 mg |
Krom (Cr), Chrom | 23,2 µg |
Magnesium (Mg) | 22,9 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 60 mg |
Nikkel (Ni) | 1,4 µg |
Selen (Se) | 9,1 µg |
Zink (Zn) | 2,97 mg |
Sukkerarter i Oksemørbrad
Det totale indhold af sukkerarter i Oksemørbrad er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Oksemørbrad
Oksemørbrad har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Oksemørbrad giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Oksemørbrad er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Oksemørbrad hedder på engelsk Beef, fillet, defatted, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, mørbrad, afpudset, rå.