Ernæringsdata for Oksefars
Energiindholdet i 100 gram Oksefars er 220 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 920 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,3 g protein, 16 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 19,3 gram
- Fedt: 16 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Oksefars er der 16 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksefars. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Oksefars er 19,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 920 KJ |
Energi i kilokalorie | 220 kcal |
Fedt i alt | 16 g |
→ Mættede fedtsyrer | 7,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 7,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 67 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 65,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Oksefars
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Oksekød, hakket, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 12,4 RE |
D-vitamin | 0,6 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,046 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,155 mg |
B3-vitamin | 3,7 NE |
→ Niacin | 3,7 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,31 mg |
B6-vitamin | 0,235 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,3 µg |
B9-vitamin, Folat | 9,72 µg |
B12-vitamin | 1,9 µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Oksefars
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 2,1 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 18 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 4,2 mg |
Sukkerarter i Oksefars
Det samlede indhold af sukkerarter i Oksefars er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Oksefars
Oksefars har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Oksefars forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Oksefars er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Oksefars Beef, mince, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, hakket, råt.