Ernæringsdata for Oksefars

Energiindholdet i 100 gram Oksefars er 220 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 920 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,3 g protein, 16 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,3 gram
  • Fedt: 16 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksefars er der 16 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksefars. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksefars er 19,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksefars
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 920 KJ
Energi i kilokalorie 220 kcal
Fedt i alt 16 g
→ Mættede fedtsyrer 7,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 65,5 g (ml)

Vitaminer i Oksefars

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Oksekød, hakket, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksefars
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 12,4 RE
D-vitamin 0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksefars
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,046 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,155 mg
B3-vitamin 3,7 NE
→ Niacin 3,7 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,31 mg
B6-vitamin 0,235 mg
B8-vitamin, Biotin 1,3 µg
B9-vitamin, Folat 9,72 µg
B12-vitamin 1,9 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Oksefars

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksefars
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 2,1 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 4,2 mg

Sukkerarter i Oksefars

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksefars er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksefars
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Oksefars

Oksefars har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Oksefars forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Oksefars er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Oksefars Beef, mince, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, hakket, råt.