Ernæringsdata for Oksebouillon (spiseklar)

Energiindholdet i 100 gram Oksebouillon (spiseklar) er 6 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 26 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,1 g protein, 0,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 1,1 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksebouillon (spiseklar) er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Oksebouillon (spiseklar). Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksebouillon (spiseklar) er 1,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksebouillon (spiseklar)
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)26 KJ
Energi i kilokalorie6 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand97,5 g (ml)

Vitaminer i Oksebouillon (spiseklar)

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Bouillon, oksekød, terning, spiseklar. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksebouillon (spiseklar)
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksebouillon (spiseklar)
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,002 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,021 mg
B3-vitamin0,8 NE
→ Niacin0,8 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,02 mg
B6-vitamin0,01 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksebouillon (spiseklar)

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksebouillon (spiseklar)
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6 mg
Fosfor (P), Phosphor13 mg
Jern (Fe)0,2 mg
Jod (I)390 µg
Kalium (K)54 mg
Kobber (Cu)0 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)2 mg
Mangan (Mn)0,01 mg
Natrium (Na)326 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,04 mg

Sukkerarter i Oksebouillon (spiseklar)

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksebouillon (spiseklar) er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksebouillon (spiseklar)
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Oksebouillon (spiseklar)

Oksebouillon (spiseklar) har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket betyder, at en potion Oksebouillon (spiseklar) giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Oksebouillon (spiseklar) er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksebouillon (spiseklar) hedder på engelsk Bouillon, beef, cube, prepared. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Bouillon, oksekød, terning, spiseklar.