Ernæringsdata for Nougat
Energiindholdet i 100 gram Nougat er 549 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2296 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,7 g protein, 32,3 g fedt og 56,3 g kulhydrat.
- Protein: 8,7 gram
- Fedt: 32,3 gram
- Kulhydrat: 56,3 gram
Af de 56,3 g kulhydrat er 55,9 g tilgængeligt de tilbageværende 0,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Nougat er der 32,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Nougat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Nougat er 8,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2296 KJ |
Energi i kilokalorie | 549 kcal |
Fedt i alt | 32,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 56,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 55,9 g |
→ Kostfibre | 0,4 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Nougat
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Nougat. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Nougat
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 173 mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 1,4 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 377 mg |
Kobber (Cu) | 0,31 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 54 mg |
Mangan (Mn) | 0,61 mg |
Natrium (Na) | 145 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,23 mg |
Sukkerarter i Nougat
Det samlede indhold af sukkerarter i Nougat er 53 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Nougat
Nougat har et glykæmisk indeks (GI) på 25. Hvilket medfører, at en potion Nougat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 25 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Nougat er 14. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Nougat hedder på engelsk Nougat. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Nougat.