Ernæringsdata for Mozzarella 45+

Energiindholdet i 100 gram Mozzarella 45+ er 324 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1354 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24,1 g protein, 25,1 g fedt og 0,9 g kulhydrat.

  • Protein: 24,1 gram
  • Fedt: 25,1 gram
  • Kulhydrat: 0,9 gram

Af de 0,9 g kulhydrat er 0,9 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mozzarella 45+ er der 25,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mozzarella 45+. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mozzarella 45+ er 24,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Mozzarella 45+
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1354 KJ
Energi i kilokalorie 324 kcal
Fedt i alt 25,1 g
→ Mættede fedtsyrer 16,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 83 mg
Kulhydrat i alt 0,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,5 g
Vand 47,3 g (ml)

Vitaminer i Mozzarella 45+

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mozzarella, 45+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mozzarella 45+
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 223 RE
D-vitamin 0,254 µg
→ D3 cholecalciferol 0,254 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,64 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,64 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mozzarella 45+
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,33 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 5,6 mg
→ Tryptofans bidrag 5,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 60 µg
B12-vitamin 1,38 µg
C-vitamin 0,5 mg

Mineraler i Mozzarella 45+

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mozzarella 45+
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 720 mg
Fosfor (P), Phosphor 390 mg
Jern (Fe) 0,17 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 71,4 mg
Kobber (Cu) 0,086 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 26,8 mg
Mangan (Mn) 0,059 mg
Natrium (Na) 558 mg
Nikkel (Ni) 6,68 µg
Selen (Se) 8 µg
Zink (Zn) 4 mg

Sukkerarter i Mozzarella 45+

Det samlede indhold af sukkerarter i Mozzarella 45+ er 0,05 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mozzarella 45+
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,05 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mozzarella 45+

Mozzarella 45+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Mozzarella 45+ forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mozzarella 45+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Mozzarella 45+ Cheese, semihard, Mozzarella, 45 % fidm.. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mozzarella, 45+.