Ernæringsdata for Mørk chokolade
Energiindholdet i 100 gram Mørk chokolade er 536 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2242 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,7 g protein, 29,1 g fedt og 63,3 g kulhydrat.
- Protein: 5,7 gram
- Fedt: 29,1 gram
- Kulhydrat: 63,3 gram
Af de 63,3 g kulhydrat er 62,4 g tilgængeligt de resterende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mørk chokolade er der 29,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Mørk chokolade. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mørk chokolade er 5,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2242 KJ |
Energi i kilokalorie | 536 kcal |
Fedt i alt | 29,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 17,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 9,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 5 mg |
Kulhydrat i alt | 63,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 62,4 g |
→ Kostfibre | 0,9 g |
Tilsat sukker | 55,9 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,3 g |
Vand | 0,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mørk chokolade
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mørk chokolade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3,08 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,075 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,145 mg |
B3-vitamin | 0,6 NE |
→ Niacin | 1,48 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,883 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,19 mg |
B6-vitamin | 0,05 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3 µg |
B9-vitamin, Folat | 7 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Mørk chokolade
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 64 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 140 mg |
Jern (Fe) | 2,76 mg |
Jod (I) | 2,3 µg |
Kalium (K) | 417 mg |
Kobber (Cu) | 0,954 mg |
Krom (Cr), Chrom | 6 µg |
Magnesium (Mg) | 121 mg |
Mangan (Mn) | 0,78 mg |
Natrium (Na) | 12,8 mg |
Nikkel (Ni) | 223 µg |
Selen (Se) | 4,5 µg |
Zink (Zn) | 2,2 mg |
Sukkerarter i Mørk chokolade
Det totale indhold af sukkerarter i Mørk chokolade er 54 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 1,3 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 53 g |
Glykæmisk indeks for Mørk chokolade
Mørk chokolade har et glykæmisk indeks (GI) på 15. Det vil sige, at en potion Mørk chokolade skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 15 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Mørk chokolade er 9. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Mørk chokolade er Chocolate, bitter. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mørk chokolade.