Ernæringsdata for Middelfedt oksekød

Energiindholdet i 100 gram Middelfedt oksekød er 206 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 860 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,7 g protein, 14,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,7 gram
  • Fedt: 14,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Middelfedt oksekød er der 14,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Middelfedt oksekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Middelfedt oksekød er 19,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Middelfedt oksekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 860 KJ
Energi i kilokalorie 206 kcal
Fedt i alt 14,2 g
→ Mættede fedtsyrer 5,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 66 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 65,4 g (ml)

Vitaminer i Middelfedt oksekød

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Oksekød, middelfedt, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Middelfedt oksekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 15 RE
D-vitamin 0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,35 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,35 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Middelfedt oksekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,054 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,196 mg
B3-vitamin 5,6 NE
→ Niacin 9,27 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,47 mg
B6-vitamin 0,32 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 5,5 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Middelfedt oksekød

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Middelfedt oksekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 2,2 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 309 mg
Kobber (Cu) 0,071 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 69 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 4,6 mg

Sukkerarter i Middelfedt oksekød

Det samlede indhold af sukkerarter i Middelfedt oksekød er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Middelfedt oksekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Middelfedt oksekød

Middelfedt oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Middelfedt oksekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Middelfedt oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Middelfedt oksekød er Beef, meat, approx. 15 % fat, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, middelfedt, råt.