Ernæringsdata for Meget magert kalvekød

Energiindholdet i 100 gram Meget magert kalvekød er 107 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 449 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,6 g protein, 2,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,6 gram
  • Fedt: 2,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Meget magert kalvekød er der 2,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Meget magert kalvekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Meget magert kalvekød er 21,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Meget magert kalvekød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)449 KJ
Energi i kilokalorie107 kcal
Fedt i alt2,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol59 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand78,6 g (ml)

Vitaminer i Meget magert kalvekød

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kalvekød, helt magert. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Meget magert kalvekød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,15 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Meget magert kalvekød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,076 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,15 mg
B3-vitamin6 NE
→ Niacin9,83 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,06 mg
B6-vitamin0,408 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin1,3 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Meget magert kalvekød

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Meget magert kalvekød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7,61 mg
Fosfor (P), Phosphor181 mg
Jern (Fe)1,5 mg
Jod (I)1,7 µg
Kalium (K)370 mg
Kobber (Cu)0,075 mg
Krom (Cr), Chrom5,2 µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)55 mg
Nikkel (Ni)0,9 µg
Selen (Se)3 µg
Zink (Zn)3,4 mg

Sukkerarter i Meget magert kalvekød

Det totale indhold af sukkerarter i Meget magert kalvekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Meget magert kalvekød
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Meget magert kalvekød

Meget magert kalvekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Meget magert kalvekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Meget magert kalvekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Meget magert kalvekød Veal, lean meat, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalvekød, helt magert.