Ernæringsdata for Mayonnaise

Energiindholdet i 100 gram Mayonnaise er 712 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2980 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,1 g protein, 80 g fedt og 0,1 g kulhydrat.

  • Protein: 1,1 gram
  • Fedt: 80 gram
  • Kulhydrat: 0,1 gram

Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mayonnaise er der 80 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mayonnaise. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mayonnaise er 1,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Mayonnaise
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2980 KJ
Energi i kilokalorie 712 kcal
Fedt i alt 80 g
→ Mættede fedtsyrer 6,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 43,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 25,5 g
Kolesterol 260 mg
Kulhydrat i alt 0,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 16,4 g (ml)

Vitaminer i Mayonnaise

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Mayonnaise. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mayonnaise
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 60 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 7,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol 7,6 mg
K-vitamin 75 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mayonnaise
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,008 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 0,3 mg
→ Tryptofans bidrag 0,2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1 mg
B6-vitamin 0,1 mg
B8-vitamin, Biotin 12 µg
B9-vitamin, Folat 14 µg
B12-vitamin 1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Mayonnaise

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mayonnaise
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8 mg
Fosfor (P), Phosphor 59 mg
Jern (Fe) 0,3 mg
Jod (I) 6 µg
Kalium (K) 34 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 7 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 597 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 1,6 µg
Zink (Zn) 0,4 mg

Sukkerarter i Mayonnaise

Det samlede indhold af sukkerarter i Mayonnaise er 0,1 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mayonnaise
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mayonnaise

Mayonnaise har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Mayonnaise forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Mayonnaise er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Mayonnaise Mayonnaise. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Mayonnaise.