Ernæringsdata for Mayonnaise

Energiindholdet i 100 gram Mayonnaise er 712 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2980 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,1 g protein, 80 g fedt og 0,1 g kulhydrat.

  • Protein: 1,1 gram
  • Fedt: 80 gram
  • Kulhydrat: 0,1 gram

Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mayonnaise er der 80 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mayonnaise. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mayonnaise er 1,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Mayonnaise
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2980 KJ
Energi i kilokalorie712 kcal
Fedt i alt80 g
→ Mættede fedtsyrer6,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer43,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer25,5 g
Kolesterol260 mg
Kulhydrat i alt0,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand16,4 g (ml)

Vitaminer i Mayonnaise

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Mayonnaise. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mayonnaise
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin60 RE
D-vitamin1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin7,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol7,6 mg
K-vitamin75 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mayonnaise
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,008 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,03 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin0,3 mg
→ Tryptofans bidrag0,2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1 mg
B6-vitamin0,1 mg
B8-vitamin, Biotin12 µg
B9-vitamin, Folat14 µg
B12-vitamin1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Mayonnaise

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mayonnaise
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk8 mg
Fosfor (P), Phosphor59 mg
Jern (Fe)0,3 mg
Jod (I)6 µg
Kalium (K)34 mg
Kobber (Cu)0,03 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)7 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)597 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)1,6 µg
Zink (Zn)0,4 mg

Sukkerarter i Mayonnaise

Det samlede indhold af sukkerarter i Mayonnaise er 0,1 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mayonnaise
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mayonnaise

Mayonnaise har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Mayonnaise forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Mayonnaise er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Mayonnaise Mayonnaise. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Mayonnaise.