Ernæringsdata for Mayonnaise
Energiindholdet i 100 gram Mayonnaise er 712 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2980 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,1 g protein, 80 g fedt og 0,1 g kulhydrat.
- Protein: 1,1 gram
- Fedt: 80 gram
- Kulhydrat: 0,1 gram
Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mayonnaise er der 80 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mayonnaise. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mayonnaise er 1,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2980 KJ |
Energi i kilokalorie | 712 kcal |
Fedt i alt | 80 g |
→ Mættede fedtsyrer | 6,9 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 43,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 25,5 g |
Kolesterol | 260 mg |
Kulhydrat i alt | 0,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,1 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 16,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mayonnaise
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Mayonnaise. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 60 RE |
D-vitamin | 1 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 7,6 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 7,6 mg |
K-vitamin | 75 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,008 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 0,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,2 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1 mg |
B6-vitamin | 0,1 mg |
B8-vitamin, Biotin | 12 µg |
B9-vitamin, Folat | 14 µg |
B12-vitamin | 1 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Mayonnaise
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 59 mg |
Jern (Fe) | 0,3 mg |
Jod (I) | 6 µg |
Kalium (K) | 34 mg |
Kobber (Cu) | 0,03 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 7 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 597 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 1,6 µg |
Zink (Zn) | 0,4 mg |
Sukkerarter i Mayonnaise
Det samlede indhold af sukkerarter i Mayonnaise er 0,1 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Mayonnaise
Mayonnaise har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Mayonnaise forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Mayonnaise er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Mayonnaise Mayonnaise. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Mayonnaise.