Ernæringsdata for Mayonnaise dressing
Energiindholdet i 100 gram Mayonnaise dressing er 344 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1439 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,2 g protein, 32,5 g fedt og 12,7 g kulhydrat.
- Protein: 1,2 gram
- Fedt: 32,5 gram
- Kulhydrat: 12,7 gram
Af de 12,7 g kulhydrat er 12,7 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mayonnaise dressing er der 32,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Mayonnaise dressing. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mayonnaise dressing er 1,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1439 KJ |
Energi i kilokalorie | 344 kcal |
Fedt i alt | 32,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 10,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 12,6 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 12,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 12,7 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2 g |
Vand | 51,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mayonnaise dressing
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Dressing, mayonnaise. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 2,62 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 2,62 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,019 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,053 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 0,438 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0,14 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Mayonnaise dressing
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20,3 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 19 mg |
Jern (Fe) | 0,32 mg |
Jod (I) | 0 µg |
Kalium (K) | 91 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 7,3 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 668 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0,19 µg |
Zink (Zn) | 0,21 mg |
Sukkerarter i Mayonnaise dressing
Det totale indhold af sukkerarter i Mayonnaise dressing er 12,4 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,9 g |
Glucose | 2,1 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 8,3 g |
Glykæmisk indeks for Mayonnaise dressing
Mayonnaise dressing har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Det betyder, at en potion Mayonnaise dressing forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Mayonnaise dressing er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Mayonnaise dressing Salad dressing, mayonnaise. Det kan være en god viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Dressing, mayonnaise.