Ernæringsdata for Marmelade

Energiindholdet i 100 gram Marmelade er 207 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 868 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,5 g fedt og 50 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 50 gram

Af de 50 g kulhydrat er 49 g tilgængeligt de overskydende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Marmelade er der 0,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Marmelade. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Marmelade er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Marmelade
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 868 KJ
Energi i kilokalorie 207 kcal
Fedt i alt 0,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 50 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 49 g
→ Kostfibre 1 g
Tilsat sukker 52 g
Alkohol 0 g
Aske 2,5 g
Vand 47 g (ml)

Vitaminer i Marmelade

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Marmelade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Marmelade
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4,17 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Marmelade
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,035 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0,03 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 5 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 5 mg

Mineraler i Marmelade

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Marmelade
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 35 mg
Fosfor (P), Phosphor 13 mg
Jern (Fe) 0,5 mg
Jod (I) 1,4 µg
Kalium (K) 44 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 3 µg
Magnesium (Mg) 4 mg
Mangan (Mn) 0,021 mg
Natrium (Na) 18 mg
Nikkel (Ni) 10 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,027 mg

Sukkerarter i Marmelade

Det samlede indhold af sukkerarter i Marmelade er 50 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Marmelade
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Marmelade

Marmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 27. Hvilket betyder, at en potion Marmelade giver en blodsukkerrespons, som svarer til 27 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Marmelade er 13. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Marmelade hedder på engelsk Marmalade, all types. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Marmelade.