Ernæringsdata for Marinerede sild

Energiindholdet i 100 gram Marinerede sild er 275 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1151 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 11,9 g protein, 17 g fedt og 18,8 g kulhydrat.

  • Protein: 11,9 gram
  • Fedt: 17 gram
  • Kulhydrat: 18,8 gram

Af de 18,8 g kulhydrat er 18,8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Marinerede sild er der 17 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Marinerede sild. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Marinerede sild er 11,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Marinerede sild
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1151 KJ
Energi i kilokalorie 275 kcal
Fedt i alt 17 g
→ Mættede fedtsyrer 3,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 8,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,2 g
Kolesterol 60 mg
Kulhydrat i alt 18,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 18,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 18 g
Alkohol 0 g
Aske 2,7 g
Vand 49,3 g (ml)

Vitaminer i Marinerede sild

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Sild, marineret. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Marinerede sild
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 12,6 RE
D-vitamin 10,1 µg
→ D3 cholecalciferol 10,1 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,6 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Marinerede sild
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 2,5 NE
→ Niacin 4,67 mg
→ Tryptofans bidrag 2,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,22 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 1,8 µg
B12-vitamin 7,35 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Marinerede sild

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Marinerede sild
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 30 mg
Fosfor (P), Phosphor 52 mg
Jern (Fe) 0,92 mg
Jod (I) 31,5 µg
Kalium (K) 44 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 6,4 mg
Mangan (Mn) 0,029 mg
Natrium (Na) 1180 mg
Nikkel (Ni) 1,36 µg
Selen (Se) 19 µg
Zink (Zn) 0,64 mg

Sukkerarter i Marinerede sild

Det samlede indhold af sukkerarter i Marinerede sild er 20,9 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Marinerede sild
Sukkerart Mængde
Fructose 1,6 g
Glucose 1,7 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 17,6 g

Glykæmisk indeks for Marinerede sild

Marinerede sild har et glykæmisk indeks (GI) på 13. Det betyder, at en potion Marinerede sild giver en blodsukkerrespons, som svarer til 13 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Marinerede sild er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Marinerede sild Herring, pickled, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sild, marineret.