Ernæringsdata for Margarine 80 %

Energiindholdet i 100 gram Margarine 80 % er 711 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2975 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 79,8 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 79,8 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Margarine 80 % er der 79,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Margarine 80 %. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Margarine 80 % er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Margarine 80 %
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2975 KJ
Energi i kilokalorie711 kcal
Fedt i alt79,8 g
→ Mættede fedtsyrer17,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer18,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer41,7 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2 g
Vand16 g (ml)

Vitaminer i Margarine 80 %

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Margarine, 80 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Margarine 80 %
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin810 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin32,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol32,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Margarine 80 %
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,025 mg
B3-vitamin0,023 NE
→ Niacin0,206 mg
→ Tryptofans bidrag0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,084 mg
B6-vitamin0,003 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Margarine 80 %

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Margarine 80 %
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10 mg
Fosfor (P), Phosphor23 mg
Jern (Fe)0,09 mg
Jod (I)1,5 µg
Kalium (K)42 mg
Kobber (Cu)0 mg
Krom (Cr), Chrom9,4 µg
Magnesium (Mg)1,8 mg
Mangan (Mn)0,012 mg
Natrium (Na)550 mg
Nikkel (Ni)8,7 µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,047 mg

Sukkerarter i Margarine 80 %

Det samlede indhold af sukkerarter i Margarine 80 % er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Margarine 80 %
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Margarine 80 %

Margarine 80 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Margarine 80 % skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Margarine 80 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Margarine 80 % er Margarine, 80 % fat, table use, soft, vegetable fat. Det kan være en god information hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Margarine, 80 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt.