Ernæringsdata for Mango

Energiindholdet i 100 gram Mango er 67 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 282 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,5 g fedt og 16 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 16 gram

Af de 16 g kulhydrat er 14,1 g tilgængeligt de resterende 1,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mango er der 0,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mango. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mango er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Mango
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)282 KJ
Energi i kilokalorie67 kcal
Fedt i alt0,5 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt16 g
→ Kulhydrat tilgængeligt14,1 g
→ Kostfibre1,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,3 g
Vand81,7 g (ml)

Vitaminer i Mango

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mangofrugt, mangoblomme, mangga, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mango
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin46,1 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,12 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,12 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mango
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,058 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,057 mg
B3-vitamin0,584 NE
→ Niacin0,717 mg
→ Tryptofans bidrag0,133 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,16 mg
B6-vitamin0,134 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat71 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin27,7 mg

Mineraler i Mango

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mango
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk14 mg
Fosfor (P), Phosphor15,5 mg
Jern (Fe)0,24 mg
Jod (I)0,32 µg
Kalium (K)105 mg
Kobber (Cu)0,11 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)9 mg
Mangan (Mn)0,027 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0,6 µg
Zink (Zn)0,079 mg

Sukkerarter i Mango

Det samlede indhold af sukkerarter i Mango er 7,9 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mango
SukkerartMængde
Fructose2 g
Glucose0,6 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose5,28 g

Glykæmisk indeks for Mango

Mango har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Hvilket medfører, at en potion Mango forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Mango er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Mango er Mangos, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mangofrugt, mangoblomme, mangga, rå.