Ernæringsdata for Mango
Energiindholdet i 100 gram Mango er 67 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 282 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,5 g fedt og 16 g kulhydrat.
- Protein: 0,5 gram
- Fedt: 0,5 gram
- Kulhydrat: 16 gram
Af de 16 g kulhydrat er 14,1 g tilgængeligt de resterende 1,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mango er der 0,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mango. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mango er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 282 KJ |
Energi i kilokalorie | 67 kcal |
Fedt i alt | 0,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 16 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 14,1 g |
→ Kostfibre | 1,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,3 g |
Vand | 81,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mango
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mangofrugt, mangoblomme, mangga, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 46,1 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,12 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,12 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,058 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,057 mg |
B3-vitamin | 0,584 NE |
→ Niacin | 0,717 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,133 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,16 mg |
B6-vitamin | 0,134 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 71 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 27,7 mg |
Mineraler i Mango
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 14 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 15,5 mg |
Jern (Fe) | 0,24 mg |
Jod (I) | 0,32 µg |
Kalium (K) | 105 mg |
Kobber (Cu) | 0,11 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | 0,027 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0,6 µg |
Zink (Zn) | 0,079 mg |
Sukkerarter i Mango
Det samlede indhold af sukkerarter i Mango er 7,9 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 2 g |
Glucose | 0,6 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 5,28 g |
Glykæmisk indeks for Mango
Mango har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Hvilket medfører, at en potion Mango forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Mango er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Mango er Mangos, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mangofrugt, mangoblomme, mangga, rå.