Ernæringsdata for Mandariner på dåse

Energiindholdet i 100 gram Mandariner på dåse er 61 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 257 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,3 g fedt og 14,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 14,3 gram

Af de 14,3 g kulhydrat er 13,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mandariner på dåse er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mandariner på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mandariner på dåse er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Mandariner på dåse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)257 KJ
Energi i kilokalorie61 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt14,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt13,7 g
→ Kostfibre0,6 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand84,5 g (ml)

Vitaminer i Mandariner på dåse

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mandarin, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mandariner på dåse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4,17 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mandariner på dåse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,053 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,044 mg
B3-vitamin0,4 NE
→ Niacin0,467 mg
→ Tryptofans bidrag0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,125 mg
B6-vitamin0,042 mg
B8-vitamin, Biotin0,8 µg
B9-vitamin, Folat5 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin19,8 mg

Mineraler i Mandariner på dåse

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mandariner på dåse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk19,8 mg
Fosfor (P), Phosphor17,3 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)0,5 µg
Kalium (K)78 mg
Kobber (Cu)0,044 mg
Krom (Cr), Chrom0,1 µg
Magnesium (Mg)8 mg
Mangan (Mn)0,032 mg
Natrium (Na)6 mg
Nikkel (Ni)2,76 µg
Selen (Se)0,4 µg
Zink (Zn)0,24 mg

Sukkerarter i Mandariner på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Mandariner på dåse er 14 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mandariner på dåse
SukkerartMængde
Fructose5,1 g
Glucose5,7 g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose3,2 g

Glykæmisk indeks for Mandariner på dåse

Mandariner på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Mandariner på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mandariner på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Mandariner på dåse hedder på engelsk Tangerine, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mandarin, konserves.