Ernæringsdata for Mandariner på dåse

Energiindholdet i 100 gram Mandariner på dåse er 61 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 257 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,3 g fedt og 14,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 14,3 gram

Af de 14,3 g kulhydrat er 13,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mandariner på dåse er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mandariner på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mandariner på dåse er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Mandariner på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 257 KJ
Energi i kilokalorie 61 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 14,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 13,7 g
→ Kostfibre 0,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,2 g
Vand 84,5 g (ml)

Vitaminer i Mandariner på dåse

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mandarin, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mandariner på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4,17 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mandariner på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,053 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,044 mg
B3-vitamin 0,4 NE
→ Niacin 0,467 mg
→ Tryptofans bidrag 0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,125 mg
B6-vitamin 0,042 mg
B8-vitamin, Biotin 0,8 µg
B9-vitamin, Folat 5 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 19,8 mg

Mineraler i Mandariner på dåse

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mandariner på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 19,8 mg
Fosfor (P), Phosphor 17,3 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 0,5 µg
Kalium (K) 78 mg
Kobber (Cu) 0,044 mg
Krom (Cr), Chrom 0,1 µg
Magnesium (Mg) 8 mg
Mangan (Mn) 0,032 mg
Natrium (Na) 6 mg
Nikkel (Ni) 2,76 µg
Selen (Se) 0,4 µg
Zink (Zn) 0,24 mg

Sukkerarter i Mandariner på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Mandariner på dåse er 14 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mandariner på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose 5,1 g
Glucose 5,7 g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose 3,2 g

Glykæmisk indeks for Mandariner på dåse

Mandariner på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Mandariner på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mandariner på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Mandariner på dåse hedder på engelsk Tangerine, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mandarin, konserves.