Ernæringsdata for Majroe

Energiindholdet i 100 gram Majroe er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 110 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,1 g fedt og 6,7 g kulhydrat.

  • Protein: 0,6 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 6,7 gram

Af de 6,7 g kulhydrat er 4,7 g tilgængeligt de tilbageværende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Majroe er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Majroe. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Majroe er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Majroe
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)110 KJ
Energi i kilokalorie26 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt6,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,7 g
→ Kostfibre2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,6 g
Vand92 g (ml)

Vitaminer i Majroe

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Majroe, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Majroe
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Majroe
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,045 mg
B3-vitamin1 NE
→ Niacin1,13 mg
→ Tryptofans bidrag0,133 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,2 mg
B6-vitamin0,08 mg
B8-vitamin, Biotin0,1 µg
B9-vitamin, Folat20 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin16 mg

Mineraler i Majroe

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Majroe
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk50 mg
Fosfor (P), Phosphor50 mg
Jern (Fe)0,5 mg
Jod (I)0,5 µg
Kalium (K)283 mg
Kobber (Cu)0,04 mg
Krom (Cr), Chrom0,5 µg
Magnesium (Mg)8 mg
Mangan (Mn)0,068 mg
Natrium (Na)17 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,23 mg

Sukkerarter i Majroe

Det totale indhold af sukkerarter i Majroe er 3,8 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Majroe
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Majroe

Majroe har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Majroe giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Majroe er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Majroe hedder på engelsk Turnip, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Majroe, rå.