Ernæringsdata for Majroe
Energiindholdet i 100 gram Majroe er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 110 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,1 g fedt og 6,7 g kulhydrat.
- Protein: 0,6 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 6,7 gram
Af de 6,7 g kulhydrat er 4,7 g tilgængeligt de tilbageværende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Majroe er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Majroe. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Majroe er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 110 KJ |
Energi i kilokalorie | 26 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 6,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,7 g |
→ Kostfibre | 2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 92 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Majroe
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Majroe, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,04 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,045 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 1,13 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,133 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,2 mg |
B6-vitamin | 0,08 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,1 µg |
B9-vitamin, Folat | 20 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 16 mg |
Mineraler i Majroe
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 50 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 50 mg |
Jern (Fe) | 0,5 mg |
Jod (I) | 0,5 µg |
Kalium (K) | 283 mg |
Kobber (Cu) | 0,04 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,5 µg |
Magnesium (Mg) | 8 mg |
Mangan (Mn) | 0,068 mg |
Natrium (Na) | 17 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,23 mg |
Sukkerarter i Majroe
Det totale indhold af sukkerarter i Majroe er 3,8 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Majroe
Majroe har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Majroe giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Majroe er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Majroe hedder på engelsk Turnip, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Majroe, rå.