Ernæringsdata for Leverpostej

Energiindholdet i 100 gram Leverpostej er 236 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 989 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 11 g protein, 19,2 g fedt og 5,6 g kulhydrat.

  • Protein: 11 gram
  • Fedt: 19,2 gram
  • Kulhydrat: 5,6 gram

Af de 5,6 g kulhydrat er 5,2 g tilgængeligt de resterende 0,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Leverpostej er der 19,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Leverpostej. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Leverpostej er 11 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Leverpostej
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 989 KJ
Energi i kilokalorie 236 kcal
Fedt i alt 19,2 g
→ Mættede fedtsyrer 6,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,6 g
Kolesterol 110 mg
Kulhydrat i alt 5,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5,2 g
→ Kostfibre 0,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,1 g
Vand 62,1 g (ml)

Vitaminer i Leverpostej

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Leverpostej. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Leverpostej
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3950 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,26 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,26 mg
K-vitamin 10 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Leverpostej
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,13 mg
B2-vitamin, Riboflavin 1,02 mg
B3-vitamin 4,4 NE
→ Niacin 6,4 mg
→ Tryptofans bidrag 2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,6 mg
B6-vitamin 0,21 mg
B8-vitamin, Biotin 24 µg
B9-vitamin, Folat 170 µg
B12-vitamin 9,9 µg
C-vitamin 29 mg

Mineraler i Leverpostej

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Leverpostej
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 26 mg
Fosfor (P), Phosphor 164 mg
Jern (Fe) 5,57 mg
Jod (I) 3,1 µg
Kalium (K) 170 mg
Kobber (Cu) 0,41 mg
Krom (Cr), Chrom 3,2 µg
Magnesium (Mg) 12,5 mg
Mangan (Mn) 0,17 mg
Natrium (Na) 718 mg
Nikkel (Ni) 1,2 µg
Selen (Se) 19,2 µg
Zink (Zn) 2,5 mg

Sukkerarter i Leverpostej

Det samlede indhold af sukkerarter i Leverpostej er 3,7 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Leverpostej
Sukkerart Mængde
Fructose 0,04 g
Glucose 0,06 g
Lactose 2,69 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,91 g

Glykæmisk indeks for Leverpostej

Leverpostej har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det vil sige, at en potion Leverpostej giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Leverpostej er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Leverpostej hedder på engelsk Pork, liver paste, danish. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Leverpostej.