Ernæringsdata for Leverpølse
Energiindholdet i 100 gram Leverpølse er 388 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1625 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,4 g protein, 35,8 g fedt og 4,3 g kulhydrat.
- Protein: 13,4 gram
- Fedt: 35,8 gram
- Kulhydrat: 4,3 gram
Af de 4,3 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de tilbageværende 0,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Leverpølse er der 35,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Leverpølse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Leverpølse er 13,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1625 KJ |
Energi i kilokalorie | 388 kcal |
Fedt i alt | 35,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | 13,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 16,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3,2 g |
Kolesterol | 158 mg |
Kulhydrat i alt | 4,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,2 g |
→ Kostfibre | 0,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,9 g |
Vand | 43,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Leverpølse
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Leverpølse. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 2,33 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 11 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Leverpølse
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 26 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 230 mg |
Jern (Fe) | 7,11 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 171 mg |
Kobber (Cu) | 0,36 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 901 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 58 µg |
Zink (Zn) | 2,9 mg |
Sukkerarter i Leverpølse
Det samlede indhold af sukkerarter i Leverpølse er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Leverpølse
Leverpølse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Leverpølse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Leverpølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Leverpølse er Sausage, liver sausage. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Leverpølse.