Ernæringsdata for Leverpølse

Energiindholdet i 100 gram Leverpølse er 388 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1625 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,4 g protein, 35,8 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 13,4 gram
  • Fedt: 35,8 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de tilbageværende 0,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Leverpølse er der 35,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Leverpølse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Leverpølse er 13,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Leverpølse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1625 KJ
Energi i kilokalorie388 kcal
Fedt i alt35,8 g
→ Mættede fedtsyrer13,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer16,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,2 g
Kolesterol158 mg
Kulhydrat i alt4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,2 g
→ Kostfibre0,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,9 g
Vand43,6 g (ml)

Vitaminer i Leverpølse

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Leverpølse. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Leverpølse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Leverpølse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin2,33 mg
→ Tryptofans bidrag2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin11 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Leverpølse

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Leverpølse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk26 mg
Fosfor (P), Phosphor230 mg
Jern (Fe)7,11 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)171 mg
Kobber (Cu)0,36 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)901 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)58 µg
Zink (Zn)2,9 mg

Sukkerarter i Leverpølse

Det samlede indhold af sukkerarter i Leverpølse er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Leverpølse
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Leverpølse

Leverpølse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Leverpølse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Leverpølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Leverpølse er Sausage, liver sausage. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Leverpølse.