Ernæringsdata for Leverpølse

Energiindholdet i 100 gram Leverpølse er 388 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1625 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,4 g protein, 35,8 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 13,4 gram
  • Fedt: 35,8 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de tilbageværende 0,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Leverpølse er der 35,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Leverpølse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Leverpølse er 13,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Leverpølse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1625 KJ
Energi i kilokalorie 388 kcal
Fedt i alt 35,8 g
→ Mættede fedtsyrer 13,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 16,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,2 g
Kolesterol 158 mg
Kulhydrat i alt 4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,2 g
→ Kostfibre 0,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,9 g
Vand 43,6 g (ml)

Vitaminer i Leverpølse

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Leverpølse. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Leverpølse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Leverpølse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 2,33 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 11 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Leverpølse

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Leverpølse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 26 mg
Fosfor (P), Phosphor 230 mg
Jern (Fe) 7,11 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 171 mg
Kobber (Cu) 0,36 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 901 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 58 µg
Zink (Zn) 2,9 mg

Sukkerarter i Leverpølse

Det samlede indhold af sukkerarter i Leverpølse er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Leverpølse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Leverpølse

Leverpølse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Leverpølse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Leverpølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Leverpølse er Sausage, liver sausage. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Leverpølse.