Ernæringsdata for Letmælk

Energiindholdet i 100 gram Letmælk er 48 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 202 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 1,6 g fedt og 4,9 g kulhydrat.

  • Protein: 3,5 gram
  • Fedt: 1,6 gram
  • Kulhydrat: 4,9 gram

Af de 4,9 g kulhydrat er 4,9 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Letmælk er der 1,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Letmælk. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Letmælk er 3,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Letmælk
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 202 KJ
Energi i kilokalorie 48 kcal
Fedt i alt 1,6 g
→ Mættede fedtsyrer 1,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 6 mg
Kulhydrat i alt 4,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 89,3 g (ml)

Vitaminer i Letmælk

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Letmælk, konventionel (ikke-økologisk). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Letmælk
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 13,8 RE
D-vitamin 0,085 µg
→ D3 cholecalciferol 0,085 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,041 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,041 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Letmælk
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,047 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,176 mg
B3-vitamin 0,097 NE
→ Niacin 0,88 mg
→ Tryptofans bidrag 0,783 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,048 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 11,5 µg
B12-vitamin 0,49 µg
C-vitamin 1,3 mg

Mineraler i Letmælk

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Letmælk
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 122 mg
Fosfor (P), Phosphor 96 mg
Jern (Fe) 0,031 mg
Jod (I) 17,9 µg
Kalium (K) 153 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 11,8 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 43,4 mg
Nikkel (Ni) 0,667 µg
Selen (Se) 1,54 µg
Zink (Zn) 0,414 mg

Sukkerarter i Letmælk

Det totale indhold af sukkerarter i Letmælk er 4,72 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Letmælk
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 4,72 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Letmælk

Letmælk har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Letmælk giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Letmælk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Letmælk Milk, partly skimmed, konventional (not organic), 1.5 % fat. Det kan være en god viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Letmælk, konventionel (ikke-økologisk).