Ernæringsdata for Lammeslag

Energiindholdet i 100 gram Lammeslag er 364 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1523 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,5 g protein, 34,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 14,5 gram
  • Fedt: 34,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Lammeslag er der 34,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Lammeslag. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Lammeslag er 14,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Lammeslag
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1523 KJ
Energi i kilokalorie 364 kcal
Fedt i alt 34,5 g
→ Mættede fedtsyrer 17,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 13,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,7 g
Kolesterol 82 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 50,2 g (ml)

Vitaminer i Lammeslag

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Lammekød, slag, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Lammeslag
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 45 RE
D-vitamin 0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,7 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Lammeslag
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,18 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,3 mg
B3-vitamin 4,3 NE
→ Niacin 6,63 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,55 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 1,2 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Lammeslag

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Lammeslag
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,68 mg
Fosfor (P), Phosphor 142 mg
Jern (Fe) 1,4 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 270 mg
Kobber (Cu) 0,122 mg
Krom (Cr), Chrom 8,1 µg
Magnesium (Mg) 21,6 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 70 mg
Nikkel (Ni) 2,14 µg
Selen (Se) 1,4 µg
Zink (Zn) 2,6 mg

Sukkerarter i Lammeslag

Det totale indhold af sukkerarter i Lammeslag er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Lammeslag
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Lammeslag

Lammeslag har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Lammeslag forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Lammeslag er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Lammeslag er Lamb, flank, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lammekød, slag, råt.