Ernæringsdata for Lammeslag
Energiindholdet i 100 gram Lammeslag er 364 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1523 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,5 g protein, 34,5 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 14,5 gram
- Fedt: 34,5 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Lammeslag er der 34,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Lammeslag. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Lammeslag er 14,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1523 KJ |
Energi i kilokalorie | 364 kcal |
Fedt i alt | 34,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 17,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 13,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,7 g |
Kolesterol | 82 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 50,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Lammeslag
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Lammekød, slag, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 45 RE |
D-vitamin | 0,4 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,7 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,7 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,18 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,3 mg |
B3-vitamin | 4,3 NE |
→ Niacin | 6,63 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,55 mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 1,2 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Lammeslag
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4,68 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 142 mg |
Jern (Fe) | 1,4 mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | 270 mg |
Kobber (Cu) | 0,122 mg |
Krom (Cr), Chrom | 8,1 µg |
Magnesium (Mg) | 21,6 mg |
Mangan (Mn) | 0,01 mg |
Natrium (Na) | 70 mg |
Nikkel (Ni) | 2,14 µg |
Selen (Se) | 1,4 µg |
Zink (Zn) | 2,6 mg |
Sukkerarter i Lammeslag
Det totale indhold af sukkerarter i Lammeslag er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Lammeslag
Lammeslag har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Lammeslag forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Lammeslag er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Lammeslag er Lamb, flank, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lammekød, slag, råt.