Ernæringsdata for Lammekød
Energiindholdet i 100 gram Lammekød er 329 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1377 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,6 g protein, 30,5 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 14,6 gram
- Fedt: 30,5 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Lammekød er der 30,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Lammekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Lammekød er 14,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1377 KJ |
Energi i kilokalorie | 329 kcal |
Fedt i alt | 30,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 14,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 11,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,4 g |
Kolesterol | 78 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 54,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Lammekød
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Lammekød, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 45 RE |
D-vitamin | 0,4 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,7 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,7 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,18 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,3 mg |
B3-vitamin | 4,3 NE |
→ Niacin | 6,63 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,55 mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 1,2 µg |
C-vitamin | 1 mg |
Mineraler i Lammekød
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 130 mg |
Jern (Fe) | 1,5 mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | 218 mg |
Kobber (Cu) | 0,122 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,12 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,01 mg |
Natrium (Na) | 66 mg |
Nikkel (Ni) | 2,14 µg |
Selen (Se) | 6,05 µg |
Zink (Zn) | 3,42 mg |
Sukkerarter i Lammekød
Det totale indhold af sukkerarter i Lammekød er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Lammekød
Lammekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Lammekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Lammekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Lammekød er Lamb, meat, average values, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lammekød, råt.