Ernæringsdata for Lammekød

Energiindholdet i 100 gram Lammekød er 329 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1377 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,6 g protein, 30,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 14,6 gram
  • Fedt: 30,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Lammekød er der 30,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Lammekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Lammekød er 14,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Lammekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1377 KJ
Energi i kilokalorie 329 kcal
Fedt i alt 30,5 g
→ Mættede fedtsyrer 14,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 11,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,4 g
Kolesterol 78 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 54,4 g (ml)

Vitaminer i Lammekød

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Lammekød, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Lammekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 45 RE
D-vitamin 0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,7 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Lammekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,18 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,3 mg
B3-vitamin 4,3 NE
→ Niacin 6,63 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,55 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 1,2 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Lammekød

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Lammekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 130 mg
Jern (Fe) 1,5 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 218 mg
Kobber (Cu) 0,122 mg
Krom (Cr), Chrom 2,12 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 66 mg
Nikkel (Ni) 2,14 µg
Selen (Se) 6,05 µg
Zink (Zn) 3,42 mg

Sukkerarter i Lammekød

Det totale indhold af sukkerarter i Lammekød er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Lammekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Lammekød

Lammekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Lammekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Lammekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Lammekød er Lamb, meat, average values, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lammekød, råt.