Ernæringsdata for lammebryst

Energiindholdet i 100 gram lammebryst er 364 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1523 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,5 g protein, 34,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 14,5 gram
  • Fedt: 34,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g lammebryst er der 34,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i lammebryst. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i lammebryst er 14,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g lammebryst
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1523 KJ
Energi i kilokalorie 364 kcal
Fedt i alt 34,5 g
→ Mættede fedtsyrer 16,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 13 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,6 g
Kolesterol 82 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 50,2 g (ml)

Vitaminer i lammebryst

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Lammekød, bryst, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g lammebryst
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 45 RE
D-vitamin 0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,7 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g lammebryst
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,18 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,3 mg
B3-vitamin 4,3 NE
→ Niacin 6,63 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,55 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 2,6 µg
B12-vitamin 1,2 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i lammebryst

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g lammebryst
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 12,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 136 mg
Jern (Fe) 1,5 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 218 mg
Kobber (Cu) 0,122 mg
Krom (Cr), Chrom 8,1 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 66 mg
Nikkel (Ni) 2,14 µg
Selen (Se) 1,4 µg
Zink (Zn) 3,42 mg

Sukkerarter i lammebryst

Det samlede indhold af sukkerarter i lammebryst er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g lammebryst
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for lammebryst

lammebryst har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion lammebryst forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for lammebryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for lammebryst er Lamb, breast, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lammekød, bryst, råt.