Ernæringsdata for Kvark med vanilje

Energiindholdet i 100 gram Kvark med vanilje er 194 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 813 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,9 g protein, 15 g fedt og 7,3 g kulhydrat.

  • Protein: 7,9 gram
  • Fedt: 15 gram
  • Kulhydrat: 7,3 gram

Af de 7,3 g kulhydrat er 7,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kvark med vanilje er der 15 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kvark med vanilje. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kvark med vanilje er 7,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Kvark med vanilje
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)813 KJ
Energi i kilokalorie194 kcal
Fedt i alt15 g
→ Mættede fedtsyrer9,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol50 mg
Kulhydrat i alt7,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt7,3 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker4,1 g
Alkohol0 g
Aske2,8 g
Vand67 g (ml)

Vitaminer i Kvark med vanilje

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Kvark, 45+, med vanilje. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kvark med vanilje
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin133 RE
D-vitamin0,183 µg
→ D3 cholecalciferol0,183 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,383 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,383 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kvark med vanilje
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,3 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin2,03 mg
→ Tryptofans bidrag1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,213 mg
B6-vitamin0,06 mg
B8-vitamin, Biotin1,5 µg
B9-vitamin, Folat27 µg
B12-vitamin0,62 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Kvark med vanilje

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kvark med vanilje
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk230 mg
Fosfor (P), Phosphor190 mg
Jern (Fe)0,13 mg
Jod (I)13,8 µg
Kalium (K)78 mg
Kobber (Cu)0,026 mg
Krom (Cr), Chrom0,15 µg
Magnesium (Mg)12 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)98 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)3 µg
Zink (Zn)0,55 mg

Sukkerarter i Kvark med vanilje

Det totale indhold af sukkerarter i Kvark med vanilje er 7,3 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kvark med vanilje
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 3,2 g
Maltose0 g
Saccharose4,1 g

Glykæmisk indeks for Kvark med vanilje

Kvark med vanilje har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Kvark med vanilje skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kvark med vanilje er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kvark med vanilje er Cheese, Quarg, 45 % fidm., with vanilla. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kvark, 45+, med vanilje.