Ernæringsdata for Kuller
Energiindholdet i 100 gram Kuller er 86 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 358 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,9 g protein, 1 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 18,9 gram
- Fedt: 1 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kuller er der 1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kuller. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kuller er 18,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 358 KJ |
Energi i kilokalorie | 86 kcal |
Fedt i alt | 1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,5 g |
Kolesterol | 48 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 80,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kuller
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kuller, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,1 mg |
B3-vitamin | 4 NE |
→ Niacin | 7,5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,2 mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | 5 µg |
B9-vitamin, Folat | 13 µg |
B12-vitamin | 1 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Kuller
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 18 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 0,6 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 300 mg |
Kobber (Cu) | 0,19 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,9 µg |
Magnesium (Mg) | 23 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 120 mg |
Nikkel (Ni) | 0 µg |
Selen (Se) | 44,5 µg |
Zink (Zn) | 0,3 mg |
Sukkerarter i Kuller
Det totale indhold af sukkerarter i Kuller er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Kuller
Kuller har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Kuller skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Kuller er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Kuller Haddock, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kuller, rå.