Ernæringsdata for Kuller

Energiindholdet i 100 gram Kuller er 86 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 358 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,9 g protein, 1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,9 gram
  • Fedt: 1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kuller er der 1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kuller. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kuller er 18,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kuller
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)358 KJ
Energi i kilokalorie86 kcal
Fedt i alt1 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol48 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand80,4 g (ml)

Vitaminer i Kuller

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kuller, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kuller
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kuller
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,1 mg
B3-vitamin4 NE
→ Niacin7,5 mg
→ Tryptofans bidrag3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,2 mg
B6-vitamin0,2 mg
B8-vitamin, Biotin5 µg
B9-vitamin, Folat13 µg
B12-vitamin1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Kuller

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kuller
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk18 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)0,6 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)300 mg
Kobber (Cu)0,19 mg
Krom (Cr), Chrom1,9 µg
Magnesium (Mg)23 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)120 mg
Nikkel (Ni)0 µg
Selen (Se)44,5 µg
Zink (Zn)0,3 mg

Sukkerarter i Kuller

Det totale indhold af sukkerarter i Kuller er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kuller
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Kuller

Kuller har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Kuller skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kuller er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kuller Haddock, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kuller, rå.