Ernæringsdata for Kuller

Energiindholdet i 100 gram Kuller er 86 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 358 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,9 g protein, 1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,9 gram
  • Fedt: 1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kuller er der 1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kuller. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kuller er 18,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kuller
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 358 KJ
Energi i kilokalorie 86 kcal
Fedt i alt 1 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 48 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 80,4 g (ml)

Vitaminer i Kuller

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kuller, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kuller
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kuller
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,1 mg
B3-vitamin 4 NE
→ Niacin 7,5 mg
→ Tryptofans bidrag 3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,2 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 5 µg
B9-vitamin, Folat 13 µg
B12-vitamin 1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kuller

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kuller
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 18 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 300 mg
Kobber (Cu) 0,19 mg
Krom (Cr), Chrom 1,9 µg
Magnesium (Mg) 23 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 120 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 44,5 µg
Zink (Zn) 0,3 mg

Sukkerarter i Kuller

Det totale indhold af sukkerarter i Kuller er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kuller
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kuller

Kuller har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Kuller skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kuller er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kuller Haddock, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kuller, rå.