Ernæringsdata for Kransekage

Energiindholdet i 100 gram Kransekage er 483 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2022 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,2 g protein, 25 g fedt og 58,9 g kulhydrat.

  • Protein: 9,2 gram
  • Fedt: 25 gram
  • Kulhydrat: 58,9 gram

Af de 58,9 g kulhydrat er 52,1 g tilgængeligt de tilbageværende 6,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kransekage er der 25 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kransekage. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kransekage er 9,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kransekage
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2022 KJ
Energi i kilokalorie483 kcal
Fedt i alt25 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt58,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt52,1 g
→ Kostfibre6,8 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand6,1 g (ml)

Vitaminer i Kransekage

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Tørkage, kransekage. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kransekage
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kransekage
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,08 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,43 mg
B3-vitamin0,9 NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Kransekage

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kransekage
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk120 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe)1,3 mg
Jod (I)4,7 µg
Kalium (K)129 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)53,1 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)60,9 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Kransekage

Det samlede indhold af sukkerarter i Kransekage er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kransekage
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kransekage

Kransekage har et glykæmisk indeks (GI) på 37. Hvilket medfører, at en potion Kransekage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 37 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kransekage er 19. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kransekage hedder på engelsk Pastry, garland cake. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tørkage, kransekage.