Ernæringsdata for Kombu tang

Energiindholdet i 100 gram Kombu tang er 250 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1044 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,9 g protein, 0,6 g fedt og 55 g kulhydrat.

  • Protein: 7,9 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 55 gram

Af de 55 g kulhydrat er 49,7 g tilgængeligt de resterende 5,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kombu tang er der 0,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kombu tang. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kombu tang er 7,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kombu tang
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1044 KJ
Energi i kilokalorie 250 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 55 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 49,7 g
→ Kostfibre 5,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 24,5 g
Vand 12,3 g (ml)

Vitaminer i Kombu tang

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tang, konbu, tørret (kelp). Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kombu tang
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 36,7 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,87 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kombu tang
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,21 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,32 mg
B3-vitamin 1,5 NE
→ Niacin 1,5 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,01 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 180 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kombu tang

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kombu tang
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 680 mg
Fosfor (P), Phosphor 250 mg
Jern (Fe) 3,3 mg
Jod (I) 36000 µg
Kalium (K) 7500 mg
Kobber (Cu) 0,5 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 121 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 3100 mg
Nikkel (Ni) 200 µg
Selen (Se) 0,7 µg
Zink (Zn) 1 mg

Sukkerarter i Kombu tang

Det samlede indhold af sukkerarter i Kombu tang er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kombu tang
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kombu tang

Kombu tang har et glykæmisk indeks (GI) på 39. Hvilket medfører, at en potion Kombu tang forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 39 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kombu tang er 19. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kombu tang hedder på engelsk Seaweed, konbu, dried (kelp). Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tang, konbu, tørret (kelp).