Ernæringsdata for Kogte rejer

Energiindholdet i 100 gram Kogte rejer er 110 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 461 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24 g protein, 1,1 g fedt og 0,7 g kulhydrat.

  • Protein: 24 gram
  • Fedt: 1,1 gram
  • Kulhydrat: 0,7 gram

Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kogte rejer er der 1,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogte rejer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogte rejer er 24 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogte rejer
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 461 KJ
Energi i kilokalorie 110 kcal
Fedt i alt 1,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 160 mg
Kulhydrat i alt 0,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 4 g
Vand 70 g (ml)

Vitaminer i Kogte rejer

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Reje, kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogte rejer
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 20 RE
D-vitamin 0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogte rejer
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 3 NE
→ Niacin 7,5 mg
→ Tryptofans bidrag 4,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,1 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kogte rejer

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kogte rejer
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 115 mg
Fosfor (P), Phosphor 265 mg
Jern (Fe) 3,1 mg
Jod (I) 17 µg
Kalium (K) 122 mg
Kobber (Cu) 0,46 mg
Krom (Cr), Chrom 2,1 µg
Magnesium (Mg) 27 mg
Mangan (Mn) 0,07 mg
Natrium (Na) 980 mg
Nikkel (Ni) 2,49 µg
Selen (Se) 18,7 µg
Zink (Zn) 1,3 mg

Sukkerarter i Kogte rejer

Det samlede indhold af sukkerarter i Kogte rejer er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogte rejer
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogte rejer

Kogte rejer har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Kogte rejer forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kogte rejer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kogte rejer Shrimp, prawn, boiled. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Reje, kogt.