Ernæringsdata for Kogte krabbekløer

Energiindholdet i 100 gram Kogte krabbekløer er 130 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 543 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,1 g protein, 5,2 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 20,1 gram
  • Fedt: 5,2 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogte krabbekløer er der 5,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogte krabbekløer. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogte krabbekløer er 20,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogte krabbekløer
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 543 KJ
Energi i kilokalorie 130 kcal
Fedt i alt 5,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,7 g
Kolesterol 78 mg
Kulhydrat i alt 0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,8 g
Vand 72,5 g (ml)

Vitaminer i Kogte krabbekløer

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Krabbe, kogt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogte krabbekløer
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 650 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,4 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogte krabbekløer
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,15 mg
B3-vitamin 2,5 NE
→ Niacin 6,33 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,3 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 20 µg
B12-vitamin 10 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kogte krabbekløer

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kogte krabbekløer
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 29 mg
Fosfor (P), Phosphor 350 mg
Jern (Fe) 1,3 mg
Jod (I) 130 µg
Kalium (K) 270 mg
Kobber (Cu) 4,8 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 48 mg
Mangan (Mn) 0,03 mg
Natrium (Na) 370 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 5,5 mg

Sukkerarter i Kogte krabbekløer

Det totale indhold af sukkerarter i Kogte krabbekløer er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogte krabbekløer
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogte krabbekløer

Kogte krabbekløer har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Kogte krabbekløer skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kogte krabbekløer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kogte krabbekløer er Crab, boiled. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Krabbe, kogt.