Ernæringsdata for Kogte krabbekløer
Energiindholdet i 100 gram Kogte krabbekløer er 130 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 543 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,1 g protein, 5,2 g fedt og 0,5 g kulhydrat.
- Protein: 20,1 gram
- Fedt: 5,2 gram
- Kulhydrat: 0,5 gram
Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kogte krabbekløer er der 5,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogte krabbekløer. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kogte krabbekløer er 20,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 543 KJ |
Energi i kilokalorie | 130 kcal |
Fedt i alt | 5,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,7 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,7 g |
Kolesterol | 78 mg |
Kulhydrat i alt | 0,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,8 g |
Vand | 72,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kogte krabbekløer
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Krabbe, kogt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 650 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 2,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 2,4 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,1 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,15 mg |
B3-vitamin | 2,5 NE |
→ Niacin | 6,33 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,3 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 20 µg |
B12-vitamin | 10 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Kogte krabbekløer
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 29 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 350 mg |
Jern (Fe) | 1,3 mg |
Jod (I) | 130 µg |
Kalium (K) | 270 mg |
Kobber (Cu) | 4,8 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 48 mg |
Mangan (Mn) | 0,03 mg |
Natrium (Na) | 370 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 5,5 mg |
Sukkerarter i Kogte krabbekløer
Det totale indhold af sukkerarter i Kogte krabbekløer er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kogte krabbekløer
Kogte krabbekløer har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Kogte krabbekløer skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Kogte krabbekløer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Kogte krabbekløer er Crab, boiled. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Krabbe, kogt.