Ernæringsdata for Kogt torskefilet

Energiindholdet i 100 gram Kogt torskefilet er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 340 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,7 g protein, 0,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,7 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogt torskefilet er der 0,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogt torskefilet. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogt torskefilet er 18,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogt torskefilet
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 340 KJ
Energi i kilokalorie 81 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 43 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 80,6 g (ml)

Vitaminer i Kogt torskefilet

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Torsk, filet, kogt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogt torskefilet
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogt torskefilet
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,8 NE
→ Niacin 3,63 mg
→ Tryptofans bidrag 2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kogt torskefilet

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kogt torskefilet
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Kogt torskefilet

Det totale indhold af sukkerarter i Kogt torskefilet er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogt torskefilet
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogt torskefilet

Kogt torskefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Kogt torskefilet giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kogt torskefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kogt torskefilet Cod, fillet, boiled. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Torsk, filet, kogt.