Ernæringsdata for Kogt spaghetti
Energiindholdet i 100 gram Kogt spaghetti er 137 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 573 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5 g protein, 0,4 g fedt og 28,9 g kulhydrat.
- Protein: 5 gram
- Fedt: 0,4 gram
- Kulhydrat: 28,9 gram
Af de 28,9 g kulhydrat er 26,9 g tilgængeligt de resterende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kogt spaghetti er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogt spaghetti. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kogt spaghetti er 5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 573 KJ |
Energi i kilokalorie | 137 kcal |
Fedt i alt | 0,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 28,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 26,9 g |
→ Kostfibre | 2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,2 g |
Vand | 67,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kogt spaghetti
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Makaroni, spaghetti, kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,07 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,07 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,04 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,01 mg |
B3-vitamin | 0,3 NE |
→ Niacin | 0,9 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,9 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,06 mg |
B6-vitamin | 0,01 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,2 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Kogt spaghetti
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 13 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 50 mg |
Jern (Fe) | 0,6 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 78 mg |
Kobber (Cu) | 0,2 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,4 µg |
Magnesium (Mg) | 24 mg |
Mangan (Mn) | 0,2 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 1,8 µg |
Zink (Zn) | 0,7 mg |
Sukkerarter i Kogt spaghetti
Det totale indhold af sukkerarter i Kogt spaghetti er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Kogt spaghetti
Kogt spaghetti har et glykæmisk indeks (GI) på 13. Hvilket medfører, at en potion Kogt spaghetti forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 13 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kogt spaghetti er 3. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Kogt spaghetti hedder på engelsk Macaroni, spaghetti, boiled. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Makaroni, spaghetti, kogt.