Ernæringsdata for Kogt spaghetti

Energiindholdet i 100 gram Kogt spaghetti er 137 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 573 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5 g protein, 0,4 g fedt og 28,9 g kulhydrat.

  • Protein: 5 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 28,9 gram

Af de 28,9 g kulhydrat er 26,9 g tilgængeligt de resterende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogt spaghetti er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogt spaghetti. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogt spaghetti er 5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogt spaghetti
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)573 KJ
Energi i kilokalorie137 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt28,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt26,9 g
→ Kostfibre2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand67,4 g (ml)

Vitaminer i Kogt spaghetti

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Makaroni, spaghetti, kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogt spaghetti
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,07 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,07 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogt spaghetti
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,01 mg
B3-vitamin0,3 NE
→ Niacin0,9 mg
→ Tryptofans bidrag0,9 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,06 mg
B6-vitamin0,01 mg
B8-vitamin, Biotin0,2 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Kogt spaghetti

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kogt spaghetti
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk13 mg
Fosfor (P), Phosphor50 mg
Jern (Fe)0,6 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)78 mg
Kobber (Cu)0,2 mg
Krom (Cr), Chrom1,4 µg
Magnesium (Mg)24 mg
Mangan (Mn)0,2 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)1,8 µg
Zink (Zn)0,7 mg

Sukkerarter i Kogt spaghetti

Det totale indhold af sukkerarter i Kogt spaghetti er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogt spaghetti
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Kogt spaghetti

Kogt spaghetti har et glykæmisk indeks (GI) på 13. Hvilket medfører, at en potion Kogt spaghetti forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 13 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kogt spaghetti er 3. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kogt spaghetti hedder på engelsk Macaroni, spaghetti, boiled. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Makaroni, spaghetti, kogt.