Ernæringsdata for Kogt skinke
Energiindholdet i 100 gram Kogt skinke er 109 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 456 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,9 g protein, 4 g fedt og 0,2 g kulhydrat.
- Protein: 17,9 gram
- Fedt: 4 gram
- Kulhydrat: 0,2 gram
Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kogt skinke er der 4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kogt skinke. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kogt skinke er 17,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 456 KJ |
Energi i kilokalorie | 109 kcal |
Fedt i alt | 4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 55 mg |
Kulhydrat i alt | 0,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,2 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,3 g |
Vand | 73,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kogt skinke
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Skinke, kogt, skiveskåret. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,43 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,33 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,33 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,9 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,157 mg |
B3-vitamin | 5,5 NE |
→ Niacin | 9,5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,67 mg |
B6-vitamin | 0,32 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 1,3 µg |
B12-vitamin | 0,54 µg |
C-vitamin | 29 mg |
Mineraler i Kogt skinke
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 6,32 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 302 mg |
Jern (Fe) | 0,69 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 327 mg |
Kobber (Cu) | 0,08 mg |
Krom (Cr), Chrom | 7,1 µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 1455 mg |
Nikkel (Ni) | 2 µg |
Selen (Se) | 7,5 µg |
Zink (Zn) | 1,69 mg |
Sukkerarter i Kogt skinke
Det samlede indhold af sukkerarter i Kogt skinke er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kogt skinke
Kogt skinke har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Kogt skinke skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Kogt skinke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Kogt skinke Pork, ham, boiled, sliced. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Skinke, kogt, skiveskåret.