Ernæringsdata for Kogt hummer
Energiindholdet i 100 gram Kogt hummer er 90 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 378 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,7 g protein, 1,5 g fedt og 0,3 g kulhydrat.
- Protein: 18,7 gram
- Fedt: 1,5 gram
- Kulhydrat: 0,3 gram
Af de 0,3 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kogt hummer er der 1,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogt hummer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kogt hummer er 18,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 378 KJ |
Energi i kilokalorie | 90 kcal |
Fedt i alt | 1,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,6 g |
Kolesterol | 129 mg |
Kulhydrat i alt | 0,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,3 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,7 g |
Vand | 76,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kogt hummer
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Hummer, kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 2,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 2,2 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,02 mg |
B3-vitamin | 1,5 NE |
→ Niacin | 5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,63 mg |
B6-vitamin | 0,21 mg |
B8-vitamin, Biotin | 5 µg |
B9-vitamin, Folat | 17 µg |
B12-vitamin | 0,5 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Kogt hummer
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 85 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 192 mg |
Jern (Fe) | 0,8 mg |
Jod (I) | 140 µg |
Kalium (K) | 135 mg |
Kobber (Cu) | 1,7 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,06 µg |
Magnesium (Mg) | 47 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 1240 mg |
Nikkel (Ni) | 4,7 µg |
Selen (Se) | 38,1 µg |
Zink (Zn) | 1,8 mg |
Sukkerarter i Kogt hummer
Det samlede indhold af sukkerarter i Kogt hummer er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kogt hummer
Kogt hummer har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Kogt hummer giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kogt hummer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Kogt hummer hedder på engelsk Lobster, boiled. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hummer, kogt.