Ernæringsdata for Kogt hummer

Energiindholdet i 100 gram Kogt hummer er 90 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 378 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,7 g protein, 1,5 g fedt og 0,3 g kulhydrat.

  • Protein: 18,7 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 0,3 gram

Af de 0,3 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kogt hummer er der 1,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogt hummer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogt hummer er 18,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogt hummer
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 378 KJ
Energi i kilokalorie 90 kcal
Fedt i alt 1,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 129 mg
Kulhydrat i alt 0,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,3 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,7 g
Vand 76,8 g (ml)

Vitaminer i Kogt hummer

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Hummer, kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogt hummer
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,2 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogt hummer
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,02 mg
B3-vitamin 1,5 NE
→ Niacin 5 mg
→ Tryptofans bidrag 3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,63 mg
B6-vitamin 0,21 mg
B8-vitamin, Biotin 5 µg
B9-vitamin, Folat 17 µg
B12-vitamin 0,5 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kogt hummer

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kogt hummer
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 85 mg
Fosfor (P), Phosphor 192 mg
Jern (Fe) 0,8 mg
Jod (I) 140 µg
Kalium (K) 135 mg
Kobber (Cu) 1,7 mg
Krom (Cr), Chrom 2,06 µg
Magnesium (Mg) 47 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 1240 mg
Nikkel (Ni) 4,7 µg
Selen (Se) 38,1 µg
Zink (Zn) 1,8 mg

Sukkerarter i Kogt hummer

Det samlede indhold af sukkerarter i Kogt hummer er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogt hummer
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogt hummer

Kogt hummer har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Kogt hummer giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kogt hummer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kogt hummer hedder på engelsk Lobster, boiled. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hummer, kogt.