Ernæringsdata for Kogechokolade

Energiindholdet i 100 gram Kogechokolade er 560 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2344 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,7 g protein, 34,3 g fedt og 58 g kulhydrat.

  • Protein: 5,7 gram
  • Fedt: 34,3 gram
  • Kulhydrat: 58 gram

Af de 58 g kulhydrat er 57,1 g tilgængeligt de overskydende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogechokolade er der 34,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogechokolade. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogechokolade er 5,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogechokolade
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2344 KJ
Energi i kilokalorie560 kcal
Fedt i alt34,3 g
→ Mættede fedtsyrer20 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer11 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,6 g
Kolesterol5 mg
Kulhydrat i alt58 g
→ Kulhydrat tilgængeligt57,1 g
→ Kostfibre0,9 g
Tilsat sukker50 g
Alkohol0 g
Aske1,3 g
Vand0,7 g (ml)

Vitaminer i Kogechokolade

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Kogechokolade. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogechokolade
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin3,08 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,45 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,45 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogechokolade
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,07 mg
B3-vitamin0,6 NE
→ Niacin1,48 mg
→ Tryptofans bidrag0,883 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,19 mg
B6-vitamin0,05 mg
B8-vitamin, Biotin3 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Kogechokolade

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kogechokolade
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk80 mg
Fosfor (P), Phosphor140 mg
Jern (Fe)2,8 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)417 mg
Kobber (Cu)0,954 mg
Krom (Cr), Chrom6 µg
Magnesium (Mg)121 mg
Mangan (Mn)0,78 mg
Natrium (Na)12,8 mg
Nikkel (Ni)223 µg
Selen (Se)4,5 µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Kogechokolade

Det samlede indhold af sukkerarter i Kogechokolade er 54,3 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogechokolade
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 1,3 g
Maltose0 g
Saccharose50 g

Glykæmisk indeks for Kogechokolade

Kogechokolade har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Det vil sige, at en potion Kogechokolade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kogechokolade er 16. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kogechokolade hedder på engelsk Chocolate, plain, couverture. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kogechokolade.