Ernæringsdata for Kogechokolade

Energiindholdet i 100 gram Kogechokolade er 560 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2344 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,7 g protein, 34,3 g fedt og 58 g kulhydrat.

  • Protein: 5,7 gram
  • Fedt: 34,3 gram
  • Kulhydrat: 58 gram

Af de 58 g kulhydrat er 57,1 g tilgængeligt de overskydende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogechokolade er der 34,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogechokolade. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogechokolade er 5,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogechokolade
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2344 KJ
Energi i kilokalorie 560 kcal
Fedt i alt 34,3 g
→ Mættede fedtsyrer 20 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 11 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,6 g
Kolesterol 5 mg
Kulhydrat i alt 58 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 57,1 g
→ Kostfibre 0,9 g
Tilsat sukker 50 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 0,7 g (ml)

Vitaminer i Kogechokolade

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Kogechokolade. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogechokolade
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3,08 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,45 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,45 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogechokolade
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,07 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 1,48 mg
→ Tryptofans bidrag 0,883 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,19 mg
B6-vitamin 0,05 mg
B8-vitamin, Biotin 3 µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kogechokolade

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kogechokolade
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 80 mg
Fosfor (P), Phosphor 140 mg
Jern (Fe) 2,8 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 417 mg
Kobber (Cu) 0,954 mg
Krom (Cr), Chrom 6 µg
Magnesium (Mg) 121 mg
Mangan (Mn) 0,78 mg
Natrium (Na) 12,8 mg
Nikkel (Ni) 223 µg
Selen (Se) 4,5 µg
Zink (Zn) 2,2 mg

Sukkerarter i Kogechokolade

Det samlede indhold af sukkerarter i Kogechokolade er 54,3 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogechokolade
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 1,3 g
Maltose 0 g
Saccharose 50 g

Glykæmisk indeks for Kogechokolade

Kogechokolade har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Det vil sige, at en potion Kogechokolade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kogechokolade er 16. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kogechokolade hedder på engelsk Chocolate, plain, couverture. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kogechokolade.