Ernæringsdata for Kødboller på dåse

Energiindholdet i 100 gram Kødboller på dåse er 125 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 525 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,1 g protein, 9,6 g fedt og 2,9 g kulhydrat.

  • Protein: 7,1 gram
  • Fedt: 9,6 gram
  • Kulhydrat: 2,9 gram

Af de 2,9 g kulhydrat er 2,9 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kødboller på dåse er der 9,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kødboller på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kødboller på dåse er 7,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kødboller på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 525 KJ
Energi i kilokalorie 125 kcal
Fedt i alt 9,6 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 30 mg
Kulhydrat i alt 2,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 78,5 g (ml)

Vitaminer i Kødboller på dåse

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kødboller, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kødboller på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kødboller på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kødboller på dåse

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kødboller på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 33,5 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 1,05 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 140 mg
Kobber (Cu) 0,074 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 24,5 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 475 mg
Nikkel (Ni) 18 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,3 mg

Sukkerarter i Kødboller på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Kødboller på dåse er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kødboller på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kødboller på dåse

Kødboller på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Kødboller på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kødboller på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kødboller på dåse Meat balls, canned. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kødboller, konserves.