Ernæringsdata for Kirsebær

Energiindholdet i 100 gram Kirsebær er 55 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 231 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,3 g fedt og 12,2 g kulhydrat.

  • Protein: 1,4 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 12,2 gram

Af de 12,2 g kulhydrat er 10,9 g tilgængeligt de resterende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kirsebær er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kirsebær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kirsebær er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kirsebær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 231 KJ
Energi i kilokalorie 55 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 12,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 10,9 g
→ Kostfibre 1,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 85,3 g (ml)

Vitaminer i Kirsebær

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Kirsebær, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kirsebær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5,75 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kirsebær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,025 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,2 NE
→ Niacin 0,317 mg
→ Tryptofans bidrag 0,117 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,26 mg
B6-vitamin 0,045 mg
B8-vitamin, Biotin 0,4 µg
B9-vitamin, Folat 8 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 10 mg

Mineraler i Kirsebær

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kirsebær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20,8 mg
Fosfor (P), Phosphor 27,9 mg
Jern (Fe) 0,3 mg
Jod (I) 0,2 µg
Kalium (K) 176 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 0,3 µg
Magnesium (Mg) 8 mg
Mangan (Mn) 0,08 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 1,5 µg
Selen (Se) 0,1 µg
Zink (Zn) 0,1 mg

Sukkerarter i Kirsebær

Det totale indhold af sukkerarter i Kirsebær er 11,7 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kirsebær
Sukkerart Mængde
Fructose 5,4 g
Glucose 6,1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 0,2 g

Glykæmisk indeks for Kirsebær

Kirsebær har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket betyder, at en potion Kirsebær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kirsebær er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kirsebær Cherry, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kirsebær, rå.