Ernæringsdata for Kartoffel på glas

Energiindholdet i 100 gram Kartoffel på glas er 58 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 242 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,2 g fedt og 13,6 g kulhydrat.

  • Protein: 1,4 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 13,6 gram

Af de 13,6 g kulhydrat er 11,3 g tilgængeligt de overskydende 2,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kartoffel på glas er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kartoffel på glas. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kartoffel på glas er 1,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Kartoffel på glas
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)242 KJ
Energi i kilokalorie58 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt13,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt11,3 g
→ Kostfibre2,3 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand84,3 g (ml)

Vitaminer i Kartoffel på glas

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Kartoffel, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kartoffel på glas
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kartoffel på glas
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,068 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,013 mg
B3-vitamin0,915 NE
→ Niacin1,28 mg
→ Tryptofans bidrag0,367 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,354 mg
B6-vitamin0,188 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin5,1 mg

Mineraler i Kartoffel på glas

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kartoffel på glas
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk49,6 mg
Fosfor (P), Phosphor29,5 mg
Jern (Fe)1,26 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)229 mg
Kobber (Cu)0,057 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)14 mg
Mangan (Mn)0,097 mg
Natrium (Na)219 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,28 mg

Sukkerarter i Kartoffel på glas

Det totale indhold af sukkerarter i Kartoffel på glas er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kartoffel på glas
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kartoffel på glas

Kartoffel på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Hvilket betyder, at en potion Kartoffel på glas forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kartoffel på glas er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kartoffel på glas Potato, canned. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kartoffel, konserves.