Ernæringsdata for Kartoffel på glas
Energiindholdet i 100 gram Kartoffel på glas er 58 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 242 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,2 g fedt og 13,6 g kulhydrat.
- Protein: 1,4 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 13,6 gram
Af de 13,6 g kulhydrat er 11,3 g tilgængeligt de overskydende 2,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kartoffel på glas er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kartoffel på glas. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kartoffel på glas er 1,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 242 KJ |
Energi i kilokalorie | 58 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 13,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 11,3 g |
→ Kostfibre | 2,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 84,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kartoffel på glas
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Kartoffel, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,068 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,013 mg |
B3-vitamin | 0,915 NE |
→ Niacin | 1,28 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,367 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,354 mg |
B6-vitamin | 0,188 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 6 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 5,1 mg |
Mineraler i Kartoffel på glas
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 49,6 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 29,5 mg |
Jern (Fe) | 1,26 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 229 mg |
Kobber (Cu) | 0,057 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 14 mg |
Mangan (Mn) | 0,097 mg |
Natrium (Na) | 219 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,28 mg |
Sukkerarter i Kartoffel på glas
Det totale indhold af sukkerarter i Kartoffel på glas er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kartoffel på glas
Kartoffel på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Hvilket betyder, at en potion Kartoffel på glas forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kartoffel på glas er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Kartoffel på glas Potato, canned. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kartoffel, konserves.