Ernæringsdata for Karrysild

Energiindholdet i 100 gram Karrysild er 282 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1181 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,6 g protein, 22,4 g fedt og 13,1 g kulhydrat.

  • Protein: 7,6 gram
  • Fedt: 22,4 gram
  • Kulhydrat: 13,1 gram

Af de 13,1 g kulhydrat er 13,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Karrysild er der 22,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Karrysild. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Karrysild er 7,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Karrysild
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1181 KJ
Energi i kilokalorie282 kcal
Fedt i alt22,4 g
→ Mættede fedtsyrer3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer10,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer7,1 g
Kolesterol60 mg
Kulhydrat i alt13,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt13,1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker12 g
Alkohol0 g
Aske4 g
Vand54,3 g (ml)

Vitaminer i Karrysild

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Sild, marineret, i karrysauce. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Karrysild
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin3,3 RE
D-vitamin6,3 µg
→ D3 cholecalciferol6,3 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Karrysild
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat1,8 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Karrysild

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Karrysild
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk18,9 mg
Fosfor (P), Phosphor51 mg
Jern (Fe)0,86 mg
Jod (I)13 µg
Kalium (K)72 mg
Kobber (Cu)0,075 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)7 mg
Mangan (Mn)0,047 mg
Natrium (Na)900 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)8 µg
Zink (Zn)0,34 mg

Sukkerarter i Karrysild

Det totale indhold af sukkerarter i Karrysild er 14,3 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Karrysild
SukkerartMængde
Fructose0,7 g
Glucose0,8 g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose12,8 g

Glykæmisk indeks for Karrysild

Karrysild har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Det betyder, at en potion Karrysild forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Karrysild er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Karrysild Herring, pickled, in curry sauce, canned. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sild, marineret, i karrysauce.