Ernæringsdata for Karrysild
Energiindholdet i 100 gram Karrysild er 282 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1181 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,6 g protein, 22,4 g fedt og 13,1 g kulhydrat.
- Protein: 7,6 gram
- Fedt: 22,4 gram
- Kulhydrat: 13,1 gram
Af de 13,1 g kulhydrat er 13,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Karrysild er der 22,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Karrysild. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Karrysild er 7,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1181 KJ |
Energi i kilokalorie | 282 kcal |
Fedt i alt | 22,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 10,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 7,1 g |
Kolesterol | 60 mg |
Kulhydrat i alt | 13,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 13,1 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 12 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4 g |
Vand | 54,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Karrysild
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Sild, marineret, i karrysauce. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3,3 RE |
D-vitamin | 6,3 µg |
→ D3 cholecalciferol | 6,3 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 1,8 µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Karrysild
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 18,9 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 51 mg |
Jern (Fe) | 0,86 mg |
Jod (I) | 13 µg |
Kalium (K) | 72 mg |
Kobber (Cu) | 0,075 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 7 mg |
Mangan (Mn) | 0,047 mg |
Natrium (Na) | 900 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 8 µg |
Zink (Zn) | 0,34 mg |
Sukkerarter i Karrysild
Det totale indhold af sukkerarter i Karrysild er 14,3 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,7 g |
Glucose | 0,8 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | g |
Saccharose | 12,8 g |
Glykæmisk indeks for Karrysild
Karrysild har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Det betyder, at en potion Karrysild forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Karrysild er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Karrysild Herring, pickled, in curry sauce, canned. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sild, marineret, i karrysauce.