Ernæringsdata for Karameller
Energiindholdet i 100 gram Karameller er 423 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1770 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 10,6 g fedt og 79,6 g kulhydrat.
- Protein: 2 gram
- Fedt: 10,6 gram
- Kulhydrat: 79,6 gram
Af de 79,6 g kulhydrat er 78,6 g tilgængeligt de tilbageværende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Karameller er der 10,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Karameller. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Karameller er 2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1770 KJ |
Energi i kilokalorie | 423 kcal |
Fedt i alt | 10,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 79,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 78,6 g |
→ Kostfibre | 1 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 7,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Karameller
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Karameller. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Karameller
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 25 mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 0,55 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 103 mg |
Kobber (Cu) | 0,17 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 15 mg |
Mangan (Mn) | 0,1 mg |
Natrium (Na) | 110 mg |
Nikkel (Ni) | 20 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,23 mg |
Sukkerarter i Karameller
Det samlede indhold af sukkerarter i Karameller er 54 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1 g |
Glucose | 6,3 g |
Lactose | 2,1 g |
Maltose | 6,5 g |
Saccharose | 36,1 g |
Glykæmisk indeks for Karameller
Karameller har et glykæmisk indeks (GI) på 62. Det betyder, at en potion Karameller giver en blodsukkerrespons, som svarer til 62 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Karameller er 49. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Karameller Toffees, unspecified. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Karameller.