Ernæringsdata for Kanel
Energiindholdet i 100 gram Kanel er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1005 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4 g protein, 1,2 g fedt og 80,6 g kulhydrat.
- Protein: 4 gram
- Fedt: 1,2 gram
- Kulhydrat: 80,6 gram
Af de 80,6 g kulhydrat er 27,5 g tilgængeligt de resterende 53,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kanel er der 1,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kanel. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kanel er 4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1005 KJ |
Energi i kilokalorie | 240 kcal |
Fedt i alt | 1,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,5 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 80,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 27,5 g |
→ Kostfibre | 53,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,6 g |
Vand | 10,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kanel
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Kanel, stang. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 9,33 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 2,32 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 2,32 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,022 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,041 mg |
B3-vitamin | 1,33 NE |
→ Niacin | 1,33 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,158 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 6 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 3,8 mg |
Mineraler i Kanel
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 1002 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 64 mg |
Jern (Fe) | 8,32 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 431 mg |
Kobber (Cu) | 0,339 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 60 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 10 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 3,1 µg |
Zink (Zn) | 1,83 mg |
Sukkerarter i Kanel
Det totale indhold af sukkerarter i Kanel er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 0 g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kanel
Kanel har et glykæmisk indeks (GI) på 39. Det betyder, at en potion Kanel forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 39 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kanel er 11. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Kanel hedder på engelsk Cinnamon stick. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kanel, stang.