Ernæringsdata for Kalkunkød
Energiindholdet i 100 gram Kalkunkød er 109 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 454 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,9 g protein, 2,2 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21,9 gram
- Fedt: 2,2 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kalkunkød er der 2,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kalkunkød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kalkunkød er 21,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 454 KJ |
Energi i kilokalorie | 109 kcal |
Fedt i alt | 2,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,8 g |
Kolesterol | 64 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 75,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kalkunkød
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Kalkun, kød, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,09 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,16 mg |
B3-vitamin | 7,9 NE |
→ Niacin | 11,6 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,8 mg |
B6-vitamin | 0,46 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2 µg |
B9-vitamin, Folat | 15 µg |
B12-vitamin | 2 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Kalkunkød
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 10 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 150 mg |
Jern (Fe) | 0,77 mg |
Jod (I) | 1,5 µg |
Kalium (K) | 230 mg |
Kobber (Cu) | 0,055 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,5 µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 93 mg |
Nikkel (Ni) | 3,1 µg |
Selen (Se) | 9,9 µg |
Zink (Zn) | 2,6 mg |
Sukkerarter i Kalkunkød
Det totale indhold af sukkerarter i Kalkunkød er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Kalkunkød
Kalkunkød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Kalkunkød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Kalkunkød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Kalkunkød hedder på engelsk Turkey, flesh only, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalkun, kød, rå.