Ernæringsdata for Kalkunkød

Energiindholdet i 100 gram Kalkunkød er 109 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 454 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,9 g protein, 2,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,9 gram
  • Fedt: 2,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kalkunkød er der 2,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kalkunkød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalkunkød er 21,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalkunkød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 454 KJ
Energi i kilokalorie 109 kcal
Fedt i alt 2,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 75,5 g (ml)

Vitaminer i Kalkunkød

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Kalkun, kød, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalkunkød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalkunkød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,09 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,16 mg
B3-vitamin 7,9 NE
→ Niacin 11,6 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,8 mg
B6-vitamin 0,46 mg
B8-vitamin, Biotin 2 µg
B9-vitamin, Folat 15 µg
B12-vitamin 2 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kalkunkød

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kalkunkød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 150 mg
Jern (Fe) 0,77 mg
Jod (I) 1,5 µg
Kalium (K) 230 mg
Kobber (Cu) 0,055 mg
Krom (Cr), Chrom 2,5 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 93 mg
Nikkel (Ni) 3,1 µg
Selen (Se) 9,9 µg
Zink (Zn) 2,6 mg

Sukkerarter i Kalkunkød

Det totale indhold af sukkerarter i Kalkunkød er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalkunkød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kalkunkød

Kalkunkød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Kalkunkød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kalkunkød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kalkunkød hedder på engelsk Turkey, flesh only, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalkun, kød, rå.