Ernæringsdata for Kalkunbryst

Energiindholdet i 100 gram Kalkunbryst er 108 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 452 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21 g protein, 1,8 g fedt og 1,7 g kulhydrat.

  • Protein: 21 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 1,7 gram

Af de 1,7 g kulhydrat er 1,7 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kalkunbryst er der 1,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kalkunbryst. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalkunbryst er 21 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalkunbryst
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)452 KJ
Energi i kilokalorie108 kcal
Fedt i alt1,8 g
→ Mættede fedtsyrer0,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol50 mg
Kulhydrat i alt1,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,7 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske3,5 g
Vand72 g (ml)

Vitaminer i Kalkunbryst

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Kalkun, bryst (filet), kogt/røget, pålæg. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalkunbryst
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,17 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,17 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalkunbryst
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,136 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,095 mg
B3-vitamin8,6 NE
→ Niacin12,3 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,63 mg
B6-vitamin0,37 mg
B8-vitamin, Biotin1,6 µg
B9-vitamin, Folat10,5 µg
B12-vitamin0,95 µg
C-vitamin18,8 mg

Mineraler i Kalkunbryst

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kalkunbryst
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10,9 mg
Fosfor (P), Phosphor236 mg
Jern (Fe)0,39 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)425 mg
Kobber (Cu)0,03 mg
Krom (Cr), Chrom16 µg
Magnesium (Mg)25,5 mg
Mangan (Mn)0 mg
Natrium (Na)1002 mg
Nikkel (Ni)1,7 µg
Selen (Se)7,9 µg
Zink (Zn)1,06 mg

Sukkerarter i Kalkunbryst

Det totale indhold af sukkerarter i Kalkunbryst er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalkunbryst
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kalkunbryst

Kalkunbryst har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Kalkunbryst forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kalkunbryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kalkunbryst hedder på engelsk Turkey, breast, boiled/smoked, sliced. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kalkun, bryst (filet), kogt/røget, pålæg.