Ernæringsdata for Kalkunbryst

Energiindholdet i 100 gram Kalkunbryst er 108 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 452 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21 g protein, 1,8 g fedt og 1,7 g kulhydrat.

  • Protein: 21 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 1,7 gram

Af de 1,7 g kulhydrat er 1,7 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kalkunbryst er der 1,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kalkunbryst. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalkunbryst er 21 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalkunbryst
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 452 KJ
Energi i kilokalorie 108 kcal
Fedt i alt 1,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 50 mg
Kulhydrat i alt 1,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 3,5 g
Vand 72 g (ml)

Vitaminer i Kalkunbryst

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Kalkun, bryst (filet), kogt/røget, pålæg. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalkunbryst
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,17 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,17 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalkunbryst
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,136 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,095 mg
B3-vitamin 8,6 NE
→ Niacin 12,3 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,63 mg
B6-vitamin 0,37 mg
B8-vitamin, Biotin 1,6 µg
B9-vitamin, Folat 10,5 µg
B12-vitamin 0,95 µg
C-vitamin 18,8 mg

Mineraler i Kalkunbryst

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kalkunbryst
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 236 mg
Jern (Fe) 0,39 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 425 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom 16 µg
Magnesium (Mg) 25,5 mg
Mangan (Mn) 0 mg
Natrium (Na) 1002 mg
Nikkel (Ni) 1,7 µg
Selen (Se) 7,9 µg
Zink (Zn) 1,06 mg

Sukkerarter i Kalkunbryst

Det totale indhold af sukkerarter i Kalkunbryst er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalkunbryst
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kalkunbryst

Kalkunbryst har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Kalkunbryst forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kalkunbryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kalkunbryst hedder på engelsk Turkey, breast, boiled/smoked, sliced. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kalkun, bryst (filet), kogt/røget, pålæg.