Jumping Fitness: Spring fedtet væk i 2015

Med nytåret følger forsætterne, og danskerne står traditionen tro på spring til at smide de overflødige kilo i januar måned. En populær ny fitnessform har indtaget danske fitnesscentre og idrætsforeninger, og der er rift om pladserne, når motionscykler og håndvægte bliver skiftet ud med en trampolin.

Knap er tømmermændene fra nytårsfesten forsvundet, før den dårlige samvittighed melder sig. Efter julemånedens madorgie tager mange danskere deres sundhed op til revision, når et nyt år truer. Derfor tegner januar måned sig typisk også for langt de fleste nye fitnessmedlemskaber.

I år tilbyder flere fitnesscentre samt idræts- og gymnastikforeninger en ny træningsform som et alternativ til de mere klassiske discipliner som f.eks. styrketræning og spinning. Jumping Fitness hedder den nye, populære træningsform, der bedst kan beskrives som aerobic på en trampolin.

“Der sker bare noget, når folk træder op på en trampolin. Man kan simpelthen ikke lade være med at hoppe. Til Jumping Fitness træner vi i hold med en trampolin til hver deltager, og så er der ellers bare fuld fart på. Alle kroppens muskler kommer på arbejde,” udtaler instruktør Louise Jeppesen, der har været med til at få det tjekkiske fitnesskoncept til Danmark.

Tre gange så effektivt som jogging

“Motion kan godt både være sjovt og effektivt. Og folk synes, Jumping er virkelig sjovt – når du først har prøvet det, bliver du bidt af det. Men det er også hårdt. På én time forbrænder man mellem 500 og 1000 kalorier,” fortæller Louise Jeppesen, der desuden forklarer, at Jumping Fitness er tre gange så effektivt som jogging.

Med temposkift, varierede øvelser og et blødt underlag kan Jumping Fitness ifølge Louise Jeppesen bruges til at arbejde med såvel kondition og muskler som balance og smidighed. “Og så er belastningen på leddene minimal, fordi trampolinen absorberer stødene,” fortæller hun.

“Især baller, lår og ryg bliver trænet, men hele kroppen kommer i bevægelse på trampolinen, mens musikken fastsætter rytmen. Det er ikke bare sjovt, det er nærmest en fest,” siger Louise Jeppesen, der selv træner fire ugentlige hold i Fredericia.

Og således kan du altså lade nytårsfesten fortsætte langt ind i 2015 og tabe dig samtidig.

Her kan du prøve, om Jumping Fitness er noget for dig:

  • Dansk Fitness, Fredericia
  • SGIF Snedsted ved Thisted
  • Ebberup Fitness, Fyn
  • SG-Huset, Svendborg

Om Jumping Fitness

Jumping Fitness er udviklet af tjekkerne Jana Svobodová og Tomás Buriánek i 2001 med ønsket om at skabe et træningsprogram, der styrker muskulaturen, mens man har det sjovt. Det er et dynamisk fitnessprogram, der foregår på specialfremstillede trampoliner, og som styrker hele kroppen. Der uddannes løbende nye instruktører, og målet er at udbrede Jumping Fitness til hele landet.