Ernæringsdata for Jordbær ispind

Energiindholdet i 100 gram Jordbær ispind er 158 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 661 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4 g protein, 5 g fedt og 24 g kulhydrat.

  • Protein: 4 gram
  • Fedt: 5 gram
  • Kulhydrat: 24 gram

Af de 24 g kulhydrat er 24 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Jordbær ispind er der 5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Jordbær ispind. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Jordbær ispind er 4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Jordbær ispind
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 661 KJ
Energi i kilokalorie 158 kcal
Fedt i alt 5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 24 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 24 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 17 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 66 g (ml)

Vitaminer i Jordbær ispind

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Ispind, jordbær. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Jordbær ispind
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Jordbær ispind
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Jordbær ispind

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Jordbær ispind
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Jordbær ispind

Det samlede indhold af sukkerarter i Jordbær ispind er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Jordbær ispind
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Jordbær ispind

Jordbær ispind har et glykæmisk indeks (GI) på 15. Det vil sige, at en potion Jordbær ispind skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 15 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Jordbær ispind er 4. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Jordbær ispind er Ice cream, dairy, popsickle, strawberry. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ispind, jordbær.