Ernæringsdata for Jordbær ispind
Energiindholdet i 100 gram Jordbær ispind er 158 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 661 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4 g protein, 5 g fedt og 24 g kulhydrat.
- Protein: 4 gram
- Fedt: 5 gram
- Kulhydrat: 24 gram
Af de 24 g kulhydrat er 24 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Jordbær ispind er der 5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Jordbær ispind. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Jordbær ispind er 4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 661 KJ |
Energi i kilokalorie | 158 kcal |
Fedt i alt | 5 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 24 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 24 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 17 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 66 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Jordbær ispind
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Ispind, jordbær. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Jordbær ispind
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Jordbær ispind
Det samlede indhold af sukkerarter i Jordbær ispind er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Jordbær ispind
Jordbær ispind har et glykæmisk indeks (GI) på 15. Det vil sige, at en potion Jordbær ispind skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 15 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Jordbær ispind er 4. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Jordbær ispind er Ice cream, dairy, popsickle, strawberry. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ispind, jordbær.