Ernæringsdata for Jordbær i sukkerlage

Energiindholdet i 100 gram Jordbær i sukkerlage er 89 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 371 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 0,4 g fedt og 21 g kulhydrat.

  • Protein: 0,4 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 21 gram

Af de 21 g kulhydrat er 20,1 g tilgængeligt de overskydende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Jordbær i sukkerlage er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Jordbær i sukkerlage. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Jordbær i sukkerlage er 0,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Jordbær i sukkerlage
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 371 KJ
Energi i kilokalorie 89 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 21 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 20,1 g
→ Kostfibre 0,9 g
Tilsat sukker 20,1 g
Alkohol 0 g
Aske 0,3 g
Vand 79,4 g (ml)

Vitaminer i Jordbær i sukkerlage

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Jordbær i sukkerlage, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Jordbær i sukkerlage
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Jordbær i sukkerlage
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,034 mg
B3-vitamin 0,3 NE
→ Niacin 0,383 mg
→ Tryptofans bidrag 0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,21 mg
B6-vitamin 0,03 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 20 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 21 mg

Mineraler i Jordbær i sukkerlage

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Jordbær i sukkerlage
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 14 mg
Fosfor (P), Phosphor 15 mg
Jern (Fe) 0,9 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 97 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 7 mg
Mangan (Mn) 0,2 mg
Natrium (Na) 7 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,2 mg

Sukkerarter i Jordbær i sukkerlage

Det totale indhold af sukkerarter i Jordbær i sukkerlage er 20,1 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Jordbær i sukkerlage
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Jordbær i sukkerlage

Jordbær i sukkerlage har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Hvilket betyder, at en potion Jordbær i sukkerlage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Jordbær i sukkerlage er 2. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Jordbær i sukkerlage hedder på engelsk Strawberries, canned. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Jordbær i sukkerlage, konserves.