Ernæringsdata for Italiensk hvedebolle

Energiindholdet i 100 gram Italiensk hvedebolle er 270 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1129 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9 g protein, 1,8 g fedt og 55 g kulhydrat.

  • Protein: 9 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 55 gram

Af de 55 g kulhydrat er 52,1 g tilgængeligt de tilbageværende 2,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Italiensk hvedebolle er der 1,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Italiensk hvedebolle. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Italiensk hvedebolle er 9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Italiensk hvedebolle
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1129 KJ
Energi i kilokalorie 270 kcal
Fedt i alt 1,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 55 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 52,1 g
→ Kostfibre 2,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 32 g (ml)

Vitaminer i Italiensk hvedebolle

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Hvedebrød, bolle, italiensk, industrifremstillet. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Italiensk hvedebolle
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Italiensk hvedebolle
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,15 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,043 mg
B3-vitamin 1,3 NE
→ Niacin 1,4 mg
→ Tryptofans bidrag 1,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,068 mg
B8-vitamin, Biotin 2,1 µg
B9-vitamin, Folat 26 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Italiensk hvedebolle

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Italiensk hvedebolle
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 30 mg
Fosfor (P), Phosphor 95 mg
Jern (Fe) 0,96 mg
Jod (I) 19 µg
Kalium (K) 124 mg
Kobber (Cu) 0,13 mg
Krom (Cr), Chrom 3,2 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,52 mg
Natrium (Na) 571 mg
Nikkel (Ni) 3,9 µg
Selen (Se) 5,9 µg
Zink (Zn) 0,7 mg

Sukkerarter i Italiensk hvedebolle

Det samlede indhold af sukkerarter i Italiensk hvedebolle er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Italiensk hvedebolle
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Italiensk hvedebolle

Italiensk hvedebolle har et glykæmisk indeks (GI) på 37. Hvilket betyder, at en potion Italiensk hvedebolle giver en blodsukkerrespons, som svarer til 37 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Italiensk hvedebolle er 19. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Italiensk hvedebolle hedder på engelsk Rolls, italien type, industrial produced. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hvedebrød, bolle, italiensk, industrifremstillet.