Ernæringsdata for Isvaffel med vaniljeis

Energiindholdet i 100 gram Isvaffel med vaniljeis er 277 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1157 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,9 g protein, 13,4 g fedt og 35 g kulhydrat.

  • Protein: 3,9 gram
  • Fedt: 13,4 gram
  • Kulhydrat: 35 gram

Af de 35 g kulhydrat er 35 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Isvaffel med vaniljeis er der 13,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Isvaffel med vaniljeis. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Isvaffel med vaniljeis er 3,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Isvaffel med vaniljeis
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1157 KJ
Energi i kilokalorie 277 kcal
Fedt i alt 13,4 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 35 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 35 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 46,8 g (ml)

Vitaminer i Isvaffel med vaniljeis

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Isvaffel med vaniljeis. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Isvaffel med vaniljeis
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Isvaffel med vaniljeis
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Isvaffel med vaniljeis

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Isvaffel med vaniljeis
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Isvaffel med vaniljeis

Det totale indhold af sukkerarter i Isvaffel med vaniljeis er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Isvaffel med vaniljeis
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Isvaffel med vaniljeis

Isvaffel med vaniljeis har et glykæmisk indeks (GI) på 21. Hvilket medfører, at en potion Isvaffel med vaniljeis giver en blodsukkerrespons, som svarer til 21 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Isvaffel med vaniljeis er 7. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Isvaffel med vaniljeis hedder på engelsk Vanilla-icecream, average values. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Isvaffel med vaniljeis.