Ernæringsdata for Hvilling

Energiindholdet i 100 gram Hvilling er 80 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 333 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,3 g protein, 0,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,3 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hvilling er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Hvilling. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvilling er 18,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvilling
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 333 KJ
Energi i kilokalorie 80 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 31 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 80 g (ml)

Vitaminer i Hvilling

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Hvilling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvilling
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,23 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,23 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvilling
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 2 NE
→ Niacin 5,33 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Hvilling

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hvilling
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 50 mg
Fosfor (P), Phosphor 183 mg
Jern (Fe) 0,3 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 370 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom 6,1 µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 50 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 29,8 µg
Zink (Zn) 0,5 mg

Sukkerarter i Hvilling

Det samlede indhold af sukkerarter i Hvilling er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvilling
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hvilling

Hvilling har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Hvilling skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Hvilling er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hvilling er Whiting, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hvilling, rå.