Ernæringsdata for Hvilling
Energiindholdet i 100 gram Hvilling er 80 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 333 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,3 g protein, 0,6 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 18,3 gram
- Fedt: 0,6 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hvilling er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Hvilling. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hvilling er 18,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 333 KJ |
Energi i kilokalorie | 80 kcal |
Fedt i alt | 0,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 31 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 80 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hvilling
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Hvilling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,23 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,23 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,05 mg |
B3-vitamin | 2 NE |
→ Niacin | 5,33 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Hvilling
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 50 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 183 mg |
Jern (Fe) | 0,3 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 370 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | 6,1 µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 50 mg |
Nikkel (Ni) | 0 µg |
Selen (Se) | 29,8 µg |
Zink (Zn) | 0,5 mg |
Sukkerarter i Hvilling
Det samlede indhold af sukkerarter i Hvilling er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Hvilling
Hvilling har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Hvilling skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Hvilling er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Hvilling er Whiting, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hvilling, rå.