Ernæringsdata for Hvilling

Energiindholdet i 100 gram Hvilling er 80 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 333 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,3 g protein, 0,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,3 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hvilling er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Hvilling. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvilling er 18,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvilling
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)333 KJ
Energi i kilokalorie80 kcal
Fedt i alt0,6 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol31 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand80 g (ml)

Vitaminer i Hvilling

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Hvilling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvilling
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin3 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,23 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,23 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvilling
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,05 mg
B3-vitamin2 NE
→ Niacin5,33 mg
→ Tryptofans bidrag3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Hvilling

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hvilling
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk50 mg
Fosfor (P), Phosphor183 mg
Jern (Fe)0,3 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)370 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom6,1 µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)50 mg
Nikkel (Ni)0 µg
Selen (Se)29,8 µg
Zink (Zn)0,5 mg

Sukkerarter i Hvilling

Det samlede indhold af sukkerarter i Hvilling er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvilling
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hvilling

Hvilling har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Hvilling skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Hvilling er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hvilling er Whiting, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hvilling, rå.