Ernæringsdata for Hvedekerner

Energiindholdet i 100 gram Hvedekerner er 344 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1439 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,7 g protein, 2 g fedt og 75,4 g kulhydrat.

  • Protein: 10,7 gram
  • Fedt: 2 gram
  • Kulhydrat: 75,4 gram

Af de 75,4 g kulhydrat er 64,4 g tilgængeligt de resterende 11 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hvedekerner er der 2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvedekerner. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvedekerner er 10,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvedekerner
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1439 KJ
Energi i kilokalorie 344 kcal
Fedt i alt 2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 75,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 64,4 g
→ Kostfibre 11 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 10,4 g (ml)

Vitaminer i Hvedekerner

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Hvedekerner, hele/knækkede. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvedekerner
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,4 mg
K-vitamin 30 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvedekerner
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,35 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,125 mg
B3-vitamin 5,6 NE
→ Niacin 2 mg
→ Tryptofans bidrag 2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,1 mg
B6-vitamin 0,355 mg
B8-vitamin, Biotin 1,9 µg
B9-vitamin, Folat 21 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Hvedekerner

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Hvedekerner
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 26,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 272 mg
Jern (Fe) 3,5 mg
Jod (I) 2,7 µg
Kalium (K) 384 mg
Kobber (Cu) 0,32 mg
Krom (Cr), Chrom 1,2 µg
Magnesium (Mg) 116 mg
Mangan (Mn) 3,6 mg
Natrium (Na) 5 mg
Nikkel (Ni) 29 µg
Selen (Se) 4,1 µg
Zink (Zn) 2,8 mg

Sukkerarter i Hvedekerner

Det totale indhold af sukkerarter i Hvedekerner er 0,54 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvedekerner
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose g
Maltose 0 g
Saccharose 0,54 g

Glykæmisk indeks for Hvedekerner

Hvedekerner har et glykæmisk indeks (GI) på 32. Som betyder, at en potion Hvedekerner forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 32 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Hvedekerner er 21. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Hvedekerner Wheat, kernels, whole/cracked. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Hvedekerner, hele/knækkede.